Videón Bese Gergő reakciója, miután felfüggesztették a papi szolgálat alól

2024. szeptember 08. 10:57

Bese egy közleményt is küldött a 777-nek, amit változtatás nélkül közlünk.

2024. szeptember 08. 10:57
Bese Gergő katolikus pap

Fotó: Földházi Árpád

A Mandiner szombaton megírta, Bese Gergő atyát 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztették a papi szolgálata alól.

Bese egy rövid videót töltött fel TikTok-oldalára, amelyben reagált a történtekre:

@besegergo Köszönöm ❤️ Szeretlek benneteket! ❤️ #gergőatya #tréningatya #besegergő ♬ original sound - 🎧🎵

Bese egy közleményt is eljuttatott a 777 szerkesztőségéhez, amit változtatás nélkül közlünk:

„Kedves Rokonaim, Barátaim, Ismerőseim

A tegnapi nap a saját és családom életének egyik legsötétebb napja volt. Nehéz tapasztalat a média és a politika hatalmával szembesülni. Nem csak felemel és magasztal, hanem egy pillanat alatt a pokolra is küld. A gyengeségem használják fel egyházam és a közösségem ellen, próbálnak minél nagyobb kárt okozni.

Hibát követtem el. Rászedtek, naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam.

Papi szolgálatomat, tanári munkámat a tőlem telhető legjobb tudással és óriási energiával végeztem. Nagyon hálás vagyok a kapott kegyelmekért, az emberek szeretetéért és azért, hogy hivatásomban számos embert vittem közelebb Istenhez és Egyházamhoz.

Most a felfüggesztésemmel ez a szolgálat véget ér. Köszönöm mindazok megkeresését, akik segítségüket ajánlották fel és természetesen azokét is, akik imádságaikkal támogatnak.

Az elkövetkező hetekben szeretnék visszavonulni, elcsendesedni, bűnbánatot gyakorolni, átgondolni az életemet. Máté evangéliumában Jézus így szól tanítványaihoz: »Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt, aki azonban értem elveszíti, az megtalálja.«

Mindent nagyon köszönök!

Bese Gergő”

Összesen 567 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. szeptember 09. 11:29
A BUZI PAPOKAT AZONNAL EL KELL BOCSÁTANI. A kiskorú gyerekek szülei miért nem vannak/voltak jelen egy pap -gyerek találkozáskor ? (Irodai nyitott ajtók elve...)
survivor
2024. szeptember 09. 11:25
Nota bene: ez Feri pápa , és a többi szentatya bűne. Tessék eltörölni a cölibátust, 1000 évig NEM VOLT. Nota bene2: A társadalomban a homoszex aránya stabilan 5%. Minden férfihivatás nyilván efölötti arányt produkál. (katona, pap...stb.) Mondjuk a világiaknak NEM tilos a hetero szex ..) ECCLESIA SEMPER REFORMANDA EST.
survivor
2024. szeptember 09. 11:21
Én ezt NEM értem. 1.Borkai olyan hülye volt hogy hagyta felvenni/kitenni a PornHubra !!!! a félrebaszást ? Mivel nem pap, magánügy, de akkor is egy olimpiai bajnok ,b+ ! 2.Szájer, ha biszex , csinálja okosabban. Nem megyek bulira KARANTÉN alatt.. 3.Bese G. Ha én meleg pap vagyok , mindenhol csuklyában, álarcban közlekedem (szex közben!) Hát a szemináriumból csupa hülye jön ki.. ? 4. Hodász , detto. Ha buzi vagyok / lettem lépjek ki a szolgálatból, aztán buzulhatok.. Amúgy itt FIDESZ közeli egyedül Szájer...
august
2024. szeptember 09. 04:29
Hát akik csőbe húzták szegényt. Vagyis seggbe. Ártatlan áldozat!!! --------- Ne feledjük eközben, hogy Bese Gergő már a 3. a sorban, akit, mint "Fidesz közeli" jóembert ugyanazzal a módszerrel a médiakanálisok segítségével kilőnek. Szájer, és Borkai után. -Ha úgy vesszük, a libsik olvasatában a "keresztény erkölcsök" megsértése miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!