Az Európai Központi Bank elnöke bojkottálja a budapesti konferenciát: kőkemény üzenetet küldött Orbánnak

2024. szeptember 09. 09:54

Az Európai Bizottság szintén nem küld biztost a magyar fővárosban rendezendő konferenciára.

2024. szeptember 09. 09:54
European Central Bank (BCE) President Christine Lagarde arrives to attend the reception for heads of state and governments ahead of the opening ceremony of the Paris 2024 Olympic Games, at the Elysee presidential palace in Paris, on July 26, 2024.

Nyitókép: MUSTAFA YALCIN / ANADOLU / Anadolu via AFP

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke részt vesz az euróövezet pénzügyi vezetőinek jövő heti budapesti találkozóján, bár az Európai Unió tisztviselőinek a magyar fővárosban megrendezésre kerülő szélesebb körű találkozóját, az Ecofint kihagyja – írja a Bloomberg.

Piero Cipollone, az igazgatóság tagja, aki Lagarde-hoz hasonlóan jellemzően részt vesz ezeken az eseményeken, nem jelentkezett a budapesti rendezvényekre. Minderre azt követően került sor, hogy számos pénzügyminiszter és jegybankelnök jelezte, kihagyja a találkozót, tiltakozásul Orbán Viktor miniszterelnök diplomáciája ellen, amelyet Magyarország uniós elnökségének kezdetén, a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott találkozóval indított. Azzal egyébként továbbra sem foglalkoznak, hogy Orbán Viktor Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is tárgyalt.

Az Európai Bizottság szintén nem küld biztost Budapestre.

Nem meglepő, hogy az EKB alkalmazkodik az uniós végrehajtó testülethez, nem utolsósorban annak fényében, hogy Lagarde korábban támogatásáról biztosította Ukrajnát, és elítélte Putyin lépéseit. Ezzel szemben Orbán Viktor folyamatosan a béke fontosságát hangsúlyozza.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Az EKB keresztbe tett Von der Leyennek

Az Európai Bizottság elnöke impozáns célokat tűzött ki maga elé az uniós befektetésekkel kapcsolatban. Aztán beleszaladt az Európai Központ Bank betonfalába.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2024. szeptember 10. 07:23
Vén kujon még mindig él és orszagokat tesz tönkre. Hihetetlen!
patriota-0
2024. szeptember 09. 22:54
Ide ne gyere, te aljas féreg!
lkalmar
2024. szeptember 09. 21:07
Ne feljtsük el, ki ez: "Bűnös, de nem kap büntetést Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap jelenlegi vezérigazgatója." A hanyag kezelést pénzügyminiszterként követte el, aztán IMF-vezér lett, most az Európai Központi Bank éléről posztja az észt pofátlanul. 🤮
csapláros
2024. szeptember 09. 17:44
Háromszoros fájdalma a vén picsának 1. az Európai Banktól felveendő hitelek mellőzése , és SAJÁT források rendelkezésre állása a nemzetközi pénzpiacon VERSENYKÉPES államkötvényeinkkel, illetve a függetlenséget biztosító Únión kívüli (közel-keleti, kínai és egyéb) hitelekkel 2. a nemzetközi hitelminősítők folyamatos befektetésre ajánlott országként osztályozása, amely a magyar gazdaság és társadalomfejlődésnek is az egyik motorja, az újabbnál újabb beruházásokkal, SENKINEK nem engedve belepofázást a belpolitikánkba, a gazdasági és pénzügyeinkbe 3. a fentiek biztosítékaként, Magyarország vastagon beint annak, hogy átálljon az Euróra, így nem is lehet arra kényszeríteni, hogy részt vegyen az euroövezet pénzügyi veszteségeinek (dél-európai országok eseti országcsődjeinek és az ukrán háború) finanszírozásában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!