Újra nyomoznak a baloldali önkormányzati képviselő ellen

2024. szeptember 30. 17:19

Kassai Dániel pestszentlőrinci városatya vagyonnyilatkozatából kimaradt, hogy a kispesti önkormányzattól milliókat vett fel pályázatfigyelés címén.

2024. szeptember 30. 17:19

Nyitókép: Facebook

Hamis magánokirat felhasználása gyanújával újra nyomoznak Kassai Dániel pestszentlőrinci (XVIII. kerület) baloldali önkormányzati képviselő vagyonnyilatkozatával összefüggésben – írja a Magyar Nemzet az ügyészség lapnak küldött válasza alapján.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023 decemberében rendelt el nyomozást hamis magánokirat felhasználása vétségének gyanúja miatt, majd a felderítési szakban lévő nyomozást 2024 júniusában megszüntette” – fogalmaz az ügyészség és hozzátették, a XVIII. és XIX. kerületi ügyészség a nyomozó hatóság határozatát 2024. szeptember közepén hatályon kívül helyezte, és felhívta a rendőrséget a nyomozásnak – az ügy érdemi elbírálásához szükséges további, vizsgálandó szempontok szerinti – lefolytatására. 

Az eljárás felderítési szakaszban folyamatban van.

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy egy éve a Hír TV Célpont című műsorában számolt be arról, hogy hosszú ideig hallgathatta el kispesti (XIX. kerület) munkaszerződését Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő, a 2020 januári vagyonnyilatkozatában ugyanis nem szerepelt egy korábbi, többmilliós megbízás. Kassai ugyanakkor végig tagadta, hogy törvénytelenséget követett volna el. 

Kiderült, az LMP-t és a Momentumot is megjárt Kassai a XIX. kerületi szocialista vezetésű önkormányzattól kapott lehetőséget, hogy egy évig pályázatfigyelőként tevékenykedjen a kispestieknek. Korábban felmerült annak is a gyanúja, hogy ezt a munkát azért kaphatta, mert a 2018-as választások idején 

visszalépett a szocialista Kunhalmi Ágnes javára, ám ezt az érintettek határozottan tagadták. 

Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármester az ügy kirobbanását követően azt nyilatkozta a Hír TV-nek, erről nem beszéltek képviselőtársával, de szerinte ennek nincs is jelentősége. Szaniszló polgármestertársa, a kispesti Gajda Péter úgy fogalmazott, ajánlották nekik a XVIII. kerületi képviselőt, s csupán egy évig álltak vele szerződésben.

A Mandiner megkereste Szaniszló Sándort, hogy kommentálja az ügyet. Amint megteszi, frissítjük a cikkünket.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. szeptember 30. 18:33
sexykitty-5000099 2024. szeptember 30. 18:27 🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­k­­­e­­­l­­d­ ­a­ ­­­s­­­z­­­e­­x­i­­ ­­­p­­­u­­­n­c­­­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍 A helyett, hogy itt kurválkodnál menj el libsi pályázatfigyelőnek Kitty. Ott is ki kell nyalni minden majom seggét, de többszörös a pénz.
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 18:27
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­k­­­e­­­l­­d­ ­a­ ­­­s­­­z­­­e­­x­i­­ ­­­p­­­u­­­n­c­­­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!