Több száz hektárt érint a pusztító erdőtűz Vas vármegyében (videó)

2024. szeptember 06. 06:05

Csönge határában előbb a száraz fű és az aljnövényzet kapott lángra, majd a lángok egy ötvenhektáros fenyvesre is átterjedtek.

2024. szeptember 06. 06:05

Nyitókép: Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság Facebook-oldal/Képernyőkép

Már kétszázötven hektárt érint a Csönge határában tomboló tűz, amelynek oltásán csütörtök dél óta dolgoznak megfeszített erővel a tűzoltók – közölte a Vas vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Balogh Eszter tájékoztatása szerint délután és kora este újabb egységek érkeztek a helyszínre, ahol már kétszázötvenen dolgoznak, erőgépekkel és lajtos kocsikkal segítik a munkát, amelyet a vasi katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányít.

A munkálatok a Csönge és Kenyeri közötti területre összpontosulnak, az oltás és az azt követő utómunkálatok még hosszabb ideig is eltarthatnak

– fűzte hozzá a főhadnagy. A község határában előbb a száraz fű és az aljnövényzet kapott lángra, majd a lángok egy ötvenhektáros fenyvesre is átterjedtek, a fák lombkoronáját is elérték.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. szeptember 06. 08:16
A rogáns kormánypropaganda szerint ez csak szabadtéri fűtéspróba. Felkészülést a lakossági fa és gaztüzelés beltéri hatékonyságának a vizsgálatára. ű
szintetikus
2024. szeptember 06. 07:08
Már ez is lölöé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!