Tévedés, hogy Magyarországon gyártották volna a Hezbollah tagjainál felrobbant személyi hívókat

2024. szeptember 18. 15:45

A hírbe hozott cégnek még telephelye sincs Magyarországon.

2024. szeptember 18. 15:45
At least 8 killed, thousands injured after mass pager explosion in Lebanon

Nyitókép: Houssam Shbaro / ANADOLU / Anadolu via AFP

Habár több magyar lap is kész tényként állította, hogy Magyarországon gyártották azokat a személyi hívókat, amelyek felrobbanása miatt legalább kilencen meghaltak és sokan megsebesültek Libanonban és Szíriában, erre a lapunk által megismert információk alapján semmilyen bizonyíték nincs.

Mint ismert, az iszlamista félkatonai szervezet, a Hezbollah emberei által használt személyi hívókba külföldi források szerint darabonként 3 gramm robbanószert tettek, s ez okozta a robbanásokat. A személyi hívó márkatulajdonosa, a tajvani Gold Apollo állítja, ők csak a márkanevet adták licence-szerződés keretében, ám a csipogókat egy budapesti székhelyű cég, a BAC Consulting Kft. gyártotta, forgalmazta. A Gold Apollo vezetője az AFP-nek azt is mondta, hogy három éve él a kapcsolat a BAC-cal, és a magyar cég kezdeményezte a személyi hívók gyártását.

Ezt is ajánljuk a témában

Mindez annyiban érdekes, hogy BAC Consulting Kft.-t nem három éve, hanem csak 2022. május 6-án alapították, és a megjelölt tevékenységi körök között nyoma sincs az elektronikai eszközök gyártásának. Fő tevékenységi kör: az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás.

A kft. vezetője Cataniában született, az apja olasz, az anyja pedig magyar, utóbbi ma is külföldön él. A BAC vezetőjének LinkedIn-profilja alapján korábban az ENSZ-ben, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnél, az UNESCO-nál és többek között a francia Nemzeti Tudományos Kutatóintézetben dolgozott. Nem mellékes körülmény, hogy a BAC budapesti székhelyén összesen 14 cég van bejegyezve, ami alapján vélelmezhető, hogy székhelyszolgáltatóról van szó, ráadásul a BAC telephellyel sem rendelkezik, a cég bejelentett dolgozóinak száma pedig csupán egy fő.

Megírtuk: Cristiana Bársony-Arcidiacono, a BAC Consulting vezérigazgatója megerősítette, cége együttműködött a Gold Apollóval, ám az NBC News-nak nyilatkozva leszögezte, „nem én gyártom a csipogókat. Én csak a közvetítő vagyok. Azt hiszem, félreértette a dolgot.”

Ezt is ajánljuk a témában

 



 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2024. szeptember 19. 06:26
Pokoli idők jönnek Magyarországon! Teljesen nyilván való hogy a bombák szállítóinak valós magyar résztvevői vannak,ez tény! A következmények tragikusak lesznek. Álmomban sem gondoltam volna hogy az Orbán hordát a terror segítségével fogják kinyírni,azaz megbuktatják őket mert segg hülyék és közvetlen fizikai erőszak lesz a diktatúra eszköze!Lehetséges sőt lekopogom hogy 2026 -ban nem lesznek választások Magyarországon mert az Orbán rezsim addigra meg fog bukni!
alexandrosz-2
2024. szeptember 18. 22:14
Ótvaros és szanalmasan aljas zsidó hazudozas folyik ebben az ügyben is.
Burdisgarage
2024. szeptember 18. 18:50
Hát a tévedésnél kicsit azért több ezt híresztelni!
bagoly-29
2024. szeptember 18. 18:32
Ma délután hordozható ráfdiók robbantak fel, sok áldozatot produkálva! Azokat is nálunk "gyártották"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!