Tekeredik a Boris mediterrán ciklon: brutális mennyiségű csapadék és hirtelen lehűlés várható

2024. szeptember 13. 10:26

A hétvégén nem lesz kiránduló időjárás.

2024. szeptember 13. 10:26

Nyitókép:Alessandro Bremec / NurPhoto / AFP 

A HungaroMet közösségi oldalán arról írt, hogy csütörtöktől előbb hullámzó front, majd péntektől már az olasz meteorológusok által Boris névre keresztelt ciklon alakítja Közép-Európa időjárását.

Összességében Magyarországon is kiadós csapadék várható. Tőlünk északnyugatra, nyugatra fekvő országok területén, így Ausztriában és Csehországban, illetve Szlovákiában

a nyugati határok közelében lesznek helyek, ahol az ötnapnyi csapadék várhatóan meghaladja majd a 250, kisebb körzetekben akár a 350 mm-t is.

A HungaroMet ma reggeli Facebook-posztjában pedig egy animációt is közzétett, amelyen jól látható, hogy a Boris névvel illetett mediterrán ciklon miként mozog, és hol okoz lehűlést, illetve mekkora csapadék mennyiség várható. 

Megérkezett Boris felhő- és csapadékrendszere, amely egyre nagyobb területen borítja be az országot.

Sopronban 5 fok van, ezzel szemben még a Kékestetőn is 12 fokot mutat a hőmérő – írják.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 13. 16:21
TEHÁT: Mi Atyánk, AKI a Mennyekben VAGY, Szenteltessék meg a TE neved; Jöjjön el a TE országod; Legyen meg a TE akaratod, Amint a Mennyben, úgy a Földön is. Mindennapi Kenyerünket kérlek add meg nekünk ma; és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne engedj minket a kís-értésbe, és szabadíts meg a gonosztól! Ámen. istenanya.hu napfenyes.hu/cikkek SZERINTEM.
petya-806
2024. szeptember 13. 14:20
Gyerekkoromban lakott a környékünkön egy dilis vén banya, a Boris néni. Mi gyerekek állandó hadilábon álltunk vele, mert állandóan sipítozott velünk, ha az ablaka alatt fociztunk, sőt, volt hogy seprűvel kergetett minket. Na ez a Boris nyugodtan lehetett volna bármilyen ciklon, hurrikán, tájfun és egyébb istencsapás névadója. (Jó, vágom hogy az olaszok a Borisz férfinevet adták neki, csak épp eszembe jutott az a bizonyos Boris mama, amikor először olvastam a cikket.)
Süsüke
2024. szeptember 13. 10:53
Pont jó lett volna július közepén vagy augusztus elején.
nemturista
2024. szeptember 13. 10:52 Szerkesztve
Olyan nincs,hogy brutális mennyiségű csapadék, legalábbis ezen a környéken !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!