Talán így

2024. szeptember 04. 15:34

Ha október 1-én kezdődne az iskola, akkor csak 3 hetet kellene kibírni az őszi szünetig.

2024. szeptember 04. 15:34
Forgács István
Forgács István
Facebook

Nyitókép illusztráció. Fotó: Frederic Petry / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

„Ha október 1-én kezdődne az iskola, akkor csak 3 hetet kellene kibírni az őszi szünetig.

Utána lesz 6 sűrű, dinamikus hét, amikor minden gyerek megtanulhatja, hogy mit és honnan kell kiguglizni, hogyan kell a wikipédiát és a Chat GPT-t használni. 

A téli szünet legyen hosszabb (hideg van), február 1-én kellene kezdeni a második félévi iskolába járást. Itt egy nagyobb etap jönne, egészen áprilisig tanulni kell majd (néhány vers a youtube-on, történelmi filmek, illetve Spektrum és Discovery önkéntes alapon a suliban kapott laptopokon, fejben visszafelé számolás hármasával 100-ból, Azahriah dalok éneklése + megtanulni az előre-hátra bukfencet) de a tavaszi szünet kárpótol. Mivel május végén megint meleg van, május 15-én be lehetne fejezni a tanévet.

Talán így.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2024. szeptember 05. 10:01
Az USA a "progresszió" országa. Szörnyülködnek azon, hogy egyes európai országokban (például a "despotikus" vezetésű Magyarországon) az iskolai órákon "felelés" van, ami azt jelenti, hogy a tanárnak joga van szamon kérnie az elsajátított tananyagot. Micsoda középkori ország ez a Magyarország, ahol megállt az idő!
Zolotarjov
2024. szeptember 04. 23:11
Értem a malíciával, de ha csak 11-ig lenne tanítás, akkor nem számít annyira a meleg. Éppenhogy jobban szét kellene húzni a tanévet, hogy egy napra kevesebb terhelés jusson. Mondjuk júniusig napi öt óra lenne délig, utána két hónapig 4 óra 11-ig, és csak az augusztus lenne szabad.
Bell & Sebastian
2024. szeptember 04. 18:38 Szerkesztve
Annak is megvan a bája, ha egyre butábbak az egyedek. Sokkal könnyebb átverni őket. Például a munkaerő árával, és nem csak Magyarországon. A régi és nemes idézeteket felváltani a falon egy Húzd, barom! -mal, oszt el is jött a non-liberális Kánaán.
sagirdilsiz-2
2024. szeptember 04. 17:11
Voltam népszámláló, Kínában az általános iskolai oktatás az ország nagy részében öt évig tart. A net szerint a nagyvárosokban hat. Hol áll a PISA teszt listán Kína?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!