Tagadja bűnösségét az a karateedző, aki a szolnoki kalandparkban felrúgott egy hétéves gyermeket

2024. szeptember 12. 12:35

A vádemelésre valószínűleg szeptember végéig várni kell.

2024. szeptember 12. 12:35

Nyitókép: Képernyőfotó

Tagadta a bűnösségét az a karateedző, aki még júliusban úgy felrúgott egy hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban, hogy 

a gyermek a levegőben megpördülve a fejére esett.

 – tudta meg a 24.hu a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivőjétől. Emlékezetes, hogy a férfi azért bántalmazta a gyermeket, mert nem akart felmenni a kalandpark mászó részére. 

A gyanúsított, A. Tibor tagadta hogy bármilyen – akár pszichikai, akár fizikai – sérelem okozására kiterjedt volna a szándéka,

hozzátéve, hogy a gyereknek semmilyen sérülése nem keletkezett – idézte Ocsovai Ágnes ügyészségi főügyészt a lap.

A vádemelésre még várni kell

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, a Szolnoki Rendőrkapitányság július 29-én kiskorú veszélyeztetésével gyanúsította meg a karateedzőt. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény elkészültét követően azonban újabb gyanúsítást közöltek a férfivel: 

a már korábban közölt kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetése mellett súlyos testi sértés bűntett kísérletével is meggyanúsították.

 A rendőrség augusztus közepén lezárta a nyomozást, és vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség felé.

Ezt is ajánljuk a témában

A 24.hu értesülései szerint, bár már közel egy hónap eltelt azóta, hogy a rendőrség megküldte az iratokat az ügyészségre, ennek elbírálására és az esetleges vádemelésre valószínűleg szeptember végéig várni kell.

Az ügyész szerint ennek az az oka, hogy 

a gyanúsítottnak és védőjének egy hónapot kell biztosítani az iratok megismerése után arra, hogy megtegyék az észrevételeiket és az indítványaikat. 

Ez  pedig csak a terhelt hozzájárulásával rövidíthető vagy mellőzhető. Mivel A. Tibor védője csak augusztus 27-én vette át az iratokat, ezért szeptember 27-e előtt nem kerülhet sor vádemelésre a törvény szerint.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor is reagált a történtekre

A felrúgott kisfiúval történtek valósággal sokkolták a közvéleményt. A Magyar Karate Szakszövetség a történtek után végleg eltiltotta a karateoktatástól A. Tibort, az edző egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet pedig kizárták a szervezetből. A férfit továbbá megfosztották a díjaitól, és a fekete övet sem viselheti tovább.

A. Tibor július 17-én az egyesülete honlapján közzétett közleményében kért bocsánatot a történtek miatt. „Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam, és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem, és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent” – fogalmazott a férfi.

Az esetre Orbán Viktor miniszterelnök is reagált. A kormányfő kijelentette: tűrhetetlen az, ami történt, és következményekért kiált. Mint mondta, nem fordulhat elő olyan, hogy egy felnőtt gyereket bántson, a kormánynak pedig az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni, az ne szervezzen tábort.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. szeptember 12. 20:03 Szerkesztve
"A. Tibor tagadta hogy bármilyen – akár pszichikai, akár fizikai – sérelem okozására kiterjedt volna a szándéka" " a gyereknek semmilyen sérülése nem keletkezett " Ezzel szemben Agócs Tibor szándékosan életveszélyesen megleckéztette a kisgyermeket . Ha az ügyészség/bíróság hagyja átverni magát, akkor meneszteni kell őket
pragmatika
2024. szeptember 12. 18:19
"A gyanúsított, A. Tibor tagadta hogy bármilyen – akár pszichikai, akár fizikai – sérelem okozására kiterjedt volna a szándéka," ???? És bárki, aki megnézi azt a videót, elhiszi ezt ?
kar-6-alom
2024. szeptember 12. 17:51
Ocsmány dolgot tett, ez egyértelmű. Meg sem néztem a felvételt, mert a gyerekek szenvedésére kivételesen érzékeny vagyok férfi létemre. Ellenben a vád, miszerint súlyos testi sértés bűntett kísérletével is meggyanúsították, szerintem sem reális. Aki súlyos testi sértést akar okozni valakinek, az nem vonszolja ki a rugalmas, puha futópályára az áldozatát és ott rúgja fel, hanem ellenkezőleg, keres valami köves, vagy beton felületet, ahol biztosan megsérül akkor is, ha csak ellöki. Sőt, ha "súlyos testi sértés" okozása lett volna a célja az edzőnek, biztos megvan a tudása, hogy azt el is érje, egy kisgyermekkel szemben ráadásul megerőltetés nélkül. Szerintem inkább móresre akarta tanítani a gyermeket maga primitív, brutális, érzéketlen módján, amit én is elítélek.
rugbista
2024. szeptember 12. 15:32
A pofám leszakad. Úgysem ér semmit a vallomása, ha legalább megbánást tanúsítana, könnyebb volna neki minden szempontból. Ez egy hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!