Szép összegeket kapott külföldről és a Soros-egyetemtől is a keményvonalas balos portál

2024. szeptember 02. 21:57

Az amerikai és a holland kormány is támogatta a nyíltan szélsőbalos, LMBTQ+ és marxista ideológiát terjesztő portált.

2024. szeptember 02. 21:57
Jámbor András

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az Egyesült Államok és Hollandia költségvetési pénzekkel támogatta a szélsőbaloldali, nyíltan marxista és rendszeresen LMBTQ+ ideológiát népszerűsítő Mérce.hu portált. Az amerikai és holland mellett uniós támogatás is jutott a portálnak egy Hivos – Incident Emergency Fund nevű szervezeten keresztül – számolt be a Magyar Nemzet a szélsőbaloldali portált működtető Kettős Mérce Blog Egyesület 2023-as beszámolója alapján. 

Meglehetősen hosszú a külföldi támogatók listája: a holland kormány közvetlenül juttatott 6,5 millió forintot a portálnak, amely Brüsszeltől 4 millió forintot, a Soros-egyetemtől pedig közel 2 millió forintot kapott tevékenységére, vagyis a szélsőbaloldali, kommunista és woke ideológiák terjesztésére és hálózatépítésre. A Hivos 3,5 millió forint közvetlen támogatást is nyújtott, valamint 

egy szintén brüsszeli székhelyű szervezettől, a Journalism.eu vzw-től 2 millió forintot kapott a Mérce, amelyből – a beszámoló szerint – három oknyomozó cikket készítettek.

A támogatók között a roma hálózatépítést segítő Polgár Alapítvány az Esélyekért nevű civil szervezet és a szegedi gumigyári szakszervezet is fellelhető. Emellett a szélsőbaloldali Mérce a bérköltségekre – közhasznú tevékenységükre hivatkozva – állami támogatást is igénybe vett annak ellenére, hogy rendszeresen támadja a jobboldalt, így a kormányt is.

A Kettős Mérce Blog Egyesület 2023-as bevételei valamivel több mint hetvenmillió forintot tettek ki, amelyből a támogatás több mint 50 millió forint. Ez számottevő növekedést jelent az elmúlt években – emlékeztetett a Magyar Nemzet cikke.

Az Egyesületet Jámbor András alapította, aki 2019-ig a Mérce főszerkesztője volt. A szélsőbaloldali Szikra Mozgalom vezetője 2022 óta a Párbeszéd országgyűlési képviselője, de szorosan együttműködik Pikó András józsefvárosi polgármesterrel is.

 

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 03. 19:27
Én azt hittem, hogy a ceu, meg a soros pénzelte ügynökök el lesznek takarítva. Ezt mondta a pohos cigány, meg a zsideszes bandája is éveken át. Óriásplakátolta is. Még nemzeti inzultáciön is részt vett a nép és helyeselte a zsideszes qrmány akaratát. Erre mit nem olvasok? A ceu judapesten pusztít, a soros mocskainak 4,5 milliárdot + azóta még vagy 2 milliárdot mosott ki picsányi bankja, miközben ezt az antimagyar kommunista zsidót is kitömik dollárokkal a zsidó haverjai. Nem mellesleg az antifa hazai lerakata is ez a banda évtizedek óta, csak a moszados titkosszolgálataink és a szemkilövő zsidóőreink itt a zsidó gyarmaton nácikat hajkurásznak, nem magyarokat összeverő zsidó kommunista terroristákat és a hazai kalauzaikat. A mandiner cuckoldkonzi zsidói pedig még el is dicsekszenek mindezzel. Hetente többször is. Ezek szerint a vétótlan köpcös geci ebben is ordas nagyot hazudott a népnek. Unalmas a hazudozása. Rohadjon meg!
Hajnóczi Kristóf
2024. szeptember 03. 08:20
Nem a Mércéhez érkező aprópénz a probléma. Az Iszkra mozgalom puszta léte nemzetbiztonsági kockázat. A TEK-nek már régen fel kellett volna számolnia őket, nemzetközi kapcsolataikat pedig folyamatosan figyelni. Egyébként mi lett az Iszkrához köthető pedofil szállal? Itt a nagy pedofideszezős EU-kampány alatt és után valahogy akörül az ügy körül (is) nagy lett a csönd.
ragazzo-2
2024. szeptember 03. 07:45
Bamba Bandi egy utolsó, kurva buta bolsevik disznó.
gyzoltan-2
2024. szeptember 03. 07:15
"Az Egyesületet Jámbor András alapította, aki 2019-ig a Mérce főszerkesztője volt. A szélsőbaloldali Szikra Mozgalom vezetője 2022 óta a Párbeszéd országgyűlési képviselője, de szorosan együttműködik Pikó András józsefvárosi polgármesterrel is." Mi ez a tapintat?! Az Antifa már említésre sem méltó? -arról nem is beszélve, hogy a "Szikra-mozgalom" tagjai, nagy valószínűséggel, Izraelben kaptak katonai, ügynöki kiképzést... Ezt természetesen nem kifogásolhatjuk, ha egyszer az új zsidó hazát építjük... -vagyis az Izraelben képzettek nem idegen ügynökök, akkor sem, ha éppen a magyarság ellen tevékenykednek... Lehetséges, hogy normális esetben, parlamenti eljárást vonna maga után...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!