Szarból nem lesz vár, főnököm

2024. szeptember 13. 09:42

A valóságban a fideszes kétharmadokat a relatív gazdasági jólét okozta, nem a propaganda.

2024. szeptember 13. 09:42
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Facebook

A nyitókép illusztráció. Fotó: CFOTO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

„Szarból nem lesz vár főnököm. A valóságban a fideszes kétharmadokat a relatív gazdasági jólét okozta, nem a propaganda. Tíz éven át ömlött ide a brüsszeli lóvé, (aminek a nagy részét persze Orbán a hozzá hűséges oligarchia kiépítésére fordította, plusz ellopta) menekült innen a tehetségesebb fiatal, így idehaza relatíve könnyű (volt) munkát találni, gyakorlatilag teljes foglalkoztatottság lett, emelkedtek tempósan a reálbérek.

A propaganda csak rásegített minderre, keretezte az itthon maradottak rettegését, agyondémonizálta az óbaloldalt, (amivel – fingja sem volt róla – a fideszből kiiratkozott Magyar majdani tarolása előtt egyengette az utat) azonban a propaganda inkább potyautasa volt a Fidesz, külső gazdasági okok hozta sikerének.

Az idő eltelt, Orbán amit csak tudott felélt, elfogyott a lóvé, a világgazdasági optimizmus ideje elmúlt,

Brüsszel elzárta a csapot, a németeknek elege lett Orbánból, a bulinak vége. A fidesz népszerűsége lassan, de apad, ráadásul a belső feszültség növekedésével sorra buknak ki a különféle botrányok.

Ahogy a propagandának valójában nem sok szerepe volt a kétharmadokban, úgy most a népszerűségvesztést sem lehet propagandával megállítani, mivel az ma már mindenre alkalmas, csak pont arra nem, hogy megszólítsa a nép még gondolkozni hajlandó részét. Orbán és lelkes társai az eltelt két évtizedet azzal töltötték, hogy »pártmédia« címszóval egy rohadt nagy és iszonyúan költséges trágyadombot hoztak létre.

A régi, újságíróként definiálható jobber újságírókra rátereltek egy csorda fogalmatlan, ideggyenge, nettó flepnis féleszűt, akiknek az a feladata, hogy felmondják a heti pártszlogeneket, meg eszükbe se jusson valódi kérdéseket feltenni. Akikben meg volt valami a szakmából azt gyakorlatilag elkussoltatták. Pontosan tudom, hogy a kormánysajtóban is vannak olyanok, akik valódi újságot írnának, csak éppen ha megpróbálják elég hamar repülnek. Ők öncenzúráznak és hagyják, hogy robogjanak az önjelölt kisökrök, meg a véleményoldalakon fröcsögjenek az ilyen Bayer-szerű mesterséges unintelligenciák.

Számomra a mélypont az a Kormányinfo volt, amikor a Covid járvány kellős közepén, amikor naponta ezrek haldoklottak országszerte, a pártmédia jólfizetett hülyéi nem mertek feltenni egyetlen kérdést sem az egészségügyről. A modern kori Magyarország legsúlyosabb tragédiája közepette az összes ilyen kisökör arról mert »érdeklődni« Gulyás Gergelynél, hogy öööö mi véleménye Karácsony Gergely, meg öööö Soros meg mittudoménki mittudoménmijéről.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 14. 06:48 Szerkesztve
Szóval a megfejtés az, hogy a 2/3-ot az okozta, hogy az Orbán és haverjai által nagyrészt ellopott ideömlő rengeteg lóvé miatt gazdasági fellendülés volt. Pengeéles logika, gratulálok! Látszik, miért lehettél Nepszavás újságíró, ilyen aggyal más munkahely nem nagyon játszik. A címben meg is írtad a főszerkesztődnek, hogy hát ne csodálkozzon, ha ilyen cikkeket írsz. Ez életed első őszinte mondata volt.
a straight cold player
2024. szeptember 14. 00:11
Eddig azt hallottuk, hogy az ostoba Fideszeseknek csak a propaganda mosta át az agyát és ezért nem érzékelték a permanens válságot ami 14 éve tart. Lengyel László Vértes Andrással versenyt sivalkodott a "jövőre összeomlik a gazdaság" című előadásukkal. 14 éve. Most beszállt Fabatka is a kórusba. De azt kell olvasnom, hogy nem is a propaganda mosta át az emberek agyát hanem a jólét! (?) Mert gondolom a Fideszesek még agymosottak maradtak. Amúgy meg hogyan lehet jólét, ha 14 éve csőd van. És még Romániáról meg a 14 millió koldus országáról nem is beszéltünk! Az emberek pedig azért élnek jól mert a ,,legtehetségesebbek" ,,elmenekültek" !?!?!? Na akkor már csak ezeknek a tehetségteleneknek kellene elhúzni a csíkot és megoldódna minden bajunk! Ha a logikáját követem! Na de most már itt a Vértesandrási világvége!!!
paracelsus-2
2024. szeptember 13. 22:30
Amíg ilyen kretén bolsikra van bízva a "változás", addig nyugodtan alszom.
KILÓ
2024. szeptember 13. 20:30
Tehát attól lett +1 millió munkahely, hogy a sok tehetséges fiatal elmenekült innen. Atka Zoltán tényleg ennyire hülye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!