Súlyosan bántalmaztak társai egy diákot Nagybaracskán – kórházba szállították a sérültet

2024. szeptember 11. 20:56

Az eset előtt már 26 diákot más intézménybe irányítottak a szüleik a folyamatos problémák miatt.

2024. szeptember 11. 20:56

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nagybaracskán, a Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskolában súlyosan bántalmaztak egy diákot – számolt be a Baon. A legfrissebb információk szerint az eset előtt már 26 diákot más intézménybe irányítottak a szüleik a folyamatos problémák miatt, és a legújabb incidens után tovább csökkent a diákok létszáma. A két kisdiák olyan súlyosan bántalmazta harmadik társát, hogy a kisfiút kórházba vitték a szülei. A kórház jelentette a rendőrségnek az ügyet, akik eljárást indítottak a bántalmazás miatt.

Az iskolavezetés reagált a történtekre, Molnár Mariann igazgató szerint „gyermekek egymás közötti bántalmazása volt”

Rendőrségi feljelentés történt. Belső eljárás indult az intézményben. Mindkettő folyamatban van. Ez az eset nem tükrözi a mindennapi életünket” 

– mondta az intézmény vezetője. A szülők aggódva figyelik az események alakulását, és keresik a megoldásokat a problémák kezelésére. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a Bajai Rendőrkapitányság munkatársai büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet, de további részletek megosztása nem áll módjukban. 

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papy on board
2024. szeptember 12. 18:20
Ne feledjük a kúria TERRORIZÁLÓ mértékű megőrült itéletét, amikor a gyöngyöspatai iskola eltávolított pár nevelhetetlen gyereket, százmillió forintos büntetés lett a vége. Ez az itélet olyan megőrült és igazságtalan, hogy messziről látható a TERRORIZÁLÓ SZÁNDÉK a többi iskola felé: nehogy merészeljétek megvédeni a tanulni képes, de gyengébb, sérülékenyebb, az erősebb barmoktól rettegő gyerekeket! Először a bíróságok tájékán kell rendet csinálni. Nomeg a jogszabályok is bajosak, a 2/3 dacára.
alexandrosz-2
2024. szeptember 12. 18:14 Szerkesztve
Kibaszott cigalány patkányok, meg a nekik megfelelni vágyó még patkányabb iskolai személyzet. A két teves cigányt karóba húzni, "nevelőszülőstől, az iskolai személyzetet - élükön a hazug geci vezetőikkel - megkorbácsolni, az intéményt bezárni, a helyét sóval behinteni! Katolikus iskola? Ez? Meg egy lófaszt. Szar cigányfészek.
Potymog
2024. szeptember 12. 14:51
"Az eset előtt már 26 diákot más intézménybe irányítottak a szüleik a folyamatos problémák miatt." Az eset sajnos nem egyedi! Ugyancsak körül kéne nézni az iskolákban, hogy megtesznek-e mindent a gyermekek biztonságáért. Az iskolákon túl pedig a gyámhatóságoknál is, hogy idejében kiemelik-e azokból a családokból a gyerekeket, akik nem szépre és jóra nevelik csemetéiket! Sajnos vannak olyan gyerekek, akik nem valók normál iskolába! Nekik vagy speciális iskolák kellenek, vagy még speciálisabb, mert a helyük a fiatalkorúak börtönében van. Az ilyen sorozatos bántalmazásokat tilos lenne tűrni! A 26 másik gyermeket nem véletlenül vitték már el! Kéretik felelősségre vonni a gyámügyestől kezdve az iskolaigazgatón keresztül a szülőkig és a gyerekig a felelősöket! Ugyanakkor kéretik biztosítani megfelelő számú nevelőszülőt, elegendő speciális iskolát, nevelőotthont, rendőrt és ha kell, fiatalkorúak börtönét.
auditorium
2024. szeptember 12. 13:40
"Gyerekek közötti bántalmazás" volt mondja az iskola igazgató. Kérdem: HOL volt az osztály pedagógusa vagy ha a folyosón, udvaron történt, akkor hol volt az ügyeletes pedagógus, akinek kötelessége közbelépni verekedéseknél ? Mondok egy példát. Gimnázium 2. osztály , a tanár késett az óráról, az osztály magában maradt felügyelet nélkül. Az egyik gyerek széket fogott és le akart ugrani az emeletes ablakból. Társai fékezték, az ablak betört, az egyik gyerek megsérült. Ezután libbent be a tanárnő késve az osztályba. Az igazgató rapportra hivta, komoly baleset nem történt, de ha történt volna, a tanárnőnek oda lett volna az állása, börtönt és jelentős pénzbűntetést kapott volna. Szóval, nem gyerekjáték a kiskorúak testi-lelki felügyelete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!