Stróman

2024. szeptember 25. 22:15

Semmilyen kommunikáció nem tudja tartósan leplezni az ürességet, a gondolattalanságot, a politikai hedonizmust.

2024. szeptember 25. 22:15
Lánczi András
Lánczi András

A szerző filozófus

Megszokhattuk, hogy a politikában valaki gyakran nem az, aminek mutatja magát. Az is előfordulhat, hogy kiderül, tévesen hitte azt, mi is ő. Mi van akkor, ha Magyar Péter csupán ez utóbbira példa? Azt hiszi, hogy tudja, kicsoda ő, de aztán kiderül, nem egyéb, mint stróman. Vagyis akik őt támogatják, valójában nem őt akarják végső befutónak. Voltak már előtte többen is, akik hirtelen fölemelkedtek, majd eltűntek a süllyesztőben. A leglátványosabb Márki-Zay Péter gyors felbukkanása, aki aztán beolvadt a díszletekbe, de Hadházy Ákos esetében is fölmerülhetett ilyen gyanú. Magyar Péter kizárólag bomlasztással foglalkozik, semmi jele nincs, hogy bármi pozitív politikai üzenete volna. Persze, majd lesz az is, mondogatják. Csakhogy addig sok mindenbe fog még politikailag belekeveredni, erre jó példa az Európai Parlamenthez való viszonya. Ráadásul a magyar történelemben az átöltözés nem ritka gyakorlat. A „mindenszarizmus” pedig találó kifejezés, amely a régebbi mucsaizás egyik változata. A nyugatiak mindig is lenézték a közép- és kelet-európaiakat, a határon belüli liberális progresszívok lenézik a nem liberális magyarokat, és egész Európa lenézi Oroszországot – ez olyan talány, amelyre évszázadok óta nincs igazi magyarázat.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:31
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­k­­e­­l­­d­­ ­­a­ ­s­­z­­­e­x­­i­­ ­p­­­u­n­­c­­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Lakat1983
2024. szeptember 26. 12:28
A printben olvastam a teljes cikket. Megrázó, tiszta, szép. Lánczi meteafizikai szinten gondolkodik, nekem minden írása telitalálat. Ez is.
Dixtroy
2024. szeptember 26. 08:04
"A nyugatiak mindig is lenézték a közép- és kelet-európaiakat, a határon belüli liberális progresszívok lenézik a nem liberális magyarokat, és egész Európa lenézi Oroszországot – ez olyan talány, amelyre évszázadok óta nincs igazi magyarázat." Pedig nagyon is van magyarázat, Attila. Róma csak Pannoniáig jutott, vajon kik ellen emelte a limest, ha üres volt a Kárpát medence? Valószínűleg nem volt üres. Amikor Dacia tartománnyal kihasított egy darabot, és 165 évig tartotta, végül olyan támadássorozatot kapott, ami a Nyugat-római birodalom bukását eredményezte Attilával, és ezen annyira felháborodtak, hogy Attilából kutyafejűt csináltak, a szkítákból gétákat, gótokat, végül Attila fiából Aladárból, aki valószínűleg Anglia első királya volt (Aethelingek) csináltak egy Alarik gót királyt, sőt fantáziáltak belőle egy nagy károlyt aki az egész nyugatteurópai rész első egyesítője, és ehhez kellett egy lenézendő ellenség: mindenki aki az ostmarkon túl keletre van, szláv megvetett csőcselék.
Gullwing
2024. szeptember 26. 07:27
A ballibcsik mindig lebuknak mikor az ország érdekében tenni kell. A hazaárulás, a lopás, a gyilkolás, nem a nemzet érdeke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!