„Rohadjatok meg, megpusztultok hamarosan!” – az ellenzék és a balos sajtó „csodás” képet festett magáról Kötcsén, gratulálunk

2024. szeptember 08. 05:58

A centrális erőtér helyett duális időszak jöhet létre. A tiszások mellett pedig az ellenzéki sajtó is lázítani fog. Forró őszre kell készülnünk!

2024. szeptember 08. 05:58
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Tanulságos jelenet zajlott le a kötcsei piknik előtt.

Kiderült, hogy nincs különbség egy külföldről finanszírozott lapnál dolgozó kormányellenes újságíró és egy szélsőséges ellenzéki tüntető viselkedése között. Az egyik látszólag kérdez (valójában állít, vagy sugalmaz valamit), a másik mindenbe beleköt. De mindkettő agresszív, jól láthatóan az indulat mozgatja, és egyik sem kíváncsi a kormány, jelen esetben a kormányfő válaszára.   

Mikor a „baloldali” újságíró kieresztheti a gőzt

Tessék csak megnézni! 

Mintha a kormányellenes újságírók ventillálnának, majd szabadjára engednék a lelkük mélyén feszülő gyűlöletüket. 

Koncepció nélküli kötekedés, rosszindulatú feltételezés, a tények és a számok negligálása, illetve az ellenzéki pártok mondanivalójának ismételgetése – ezt láttuk, hallottuk. Nem véletlen, hogy minden második kérdés esetében a renegát Magyar Péterre hivatkoztak, vagy a hecckampányát emlegették. 

Még az is felmerült, hogy fél-e a miniszterelnök Magyar Pétertől, vagy kiállna-e vele vitázni. De miért is?

Komolyan, mintha nem is ellenzéki újságírók, hanem egy a TISZA Párt rendezvényéről érkezett csapat vette volna körbe a miniszterelnököt! 

A botrányos viselkedés lett a trend a baloldalon

A pökhendi stílusról nem is beszélve! A telexes újságíró-aktivista (amelyik elaludt az egyik délután a parlamentben) meg sem várta, hogy Orbán befejezze a mondatot, többször is a szavába vágott valami provokatív megjegyzéssel. 

Ezt is ajánljuk a témában

A legvérlázítóbb pedig az volt, hogy a 444.hu egy olyan videót rakott fel a sajtótájékoztatóról, amelynek utolsó másodperceiben a kamera mögött álló tüntető (vagy újságíró?) azt találta mondani, hogy 

rohadjatok meg, megpusztultok hamarosan!

Orbán Viktor mindezek ellenére türelmesen végighallgatott mindenkit, és valódi válaszokat adott. Még az álhíreket is kijavította. 

A végére pedig megkapta az „egymillió dolláros kérdést” (vagy inkább vádat), hogy csak azért állt ki most a sajtó elé, mert fél a „Magyar Péter jelentette nyomástól”… Hogy mi a két állítás közti összefügés, azt nehéz kibogozni! Mindenesetre amolyan „miniszterelnökös választ” kaptak:

egyszerűen csak hiányoztak.

Mármint az újságírók. Nekünk kevésbé…

De miről is esett szó?

Habár a külföldről finanszírozott kormányellenes sajtómunkást kevésbé érdekelte, de Orbán Viktor válaszaiból három dolog is kiderült.

Először is jól kitapintható volt, hogy a miniszterelnök tisztában van az aktuális belpolitikai vitákkal és látja a problémákat. 

Orbán Viktor tisztában van a sürgető tennivalókkal az egészségügyben, az oktatásban vagy éppen a közlekedés területén.

Másodszor hallhattuk, hogy a kormánynak hosszú távú stratégiája is van. Persze, ezt nehéz megérteni a baloldalon.

A politikai szuverenitásnak erős gazdasági feltétele van. Valódi önrendelkezés csak akkor állhat fenn, ha van mozgástér. A mozgástérhez pedig anyagi erőre van szükség. Ezekből következik az, hogy egy olyan 

új gazdaságpolitikára van szükség, amelynek szíve közepe a gazdasági semlegesség 

– mondta a miniszterelnök

Nem blokkosodni, nem támogatni a szankciós politikát, mindenkivel kereskedni és jó gazdasági együttműködést kialakítani.

És persze folytatni kell a békemissziót.

Harmadszor pedig az is kiderült, hogy a kormányfő felkészült arra, hogy a politikai küzdelem átalakul: a centrális erőtér helyett egy duális időszak jöhet létre. Ráadásul a Fidesz ugyan idehaza kormányon van, ám a nemzetközi színtéren egyelőre ellenzékben, komoly ellenszéllel szemben politizál. 

A tiszások mellett pedig az ellenzéki sajtó is lázítani fog.

Forró őszre kell készülnünk! 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 623 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2024. szeptember 09. 06:17
Ez amit az Orbáni csürhe kapott még csak a nyitány! Lesz itt még gorombább belemenés is! Már korábban megmondtam hogy elkergetnek benneteket és földönfutóvá váltok! Majdan!?
figyelő4322
2024. szeptember 08. 20:30
Oldalkosár 2024. szeptember 08. 15:20 "Pedopeti helyében nagyon bánnám már azt a telefonelvételt.." Telfonelvételt? Nagyon udvariasan említetetted ezt a bűncselekményt, az 'erőszakos rablás' bűntettét, amit a Peti elkövetett. Ezért járna már valami komolyabb büntetés, habár a poszkomcsi BTK-t nem nagyon ismerem. Ez biztosan változott valamennyit azóta, de mindenesetre ez egy rablás tényállását valósította meg. Ha az ügyészség kérne az EP képviselői mentelmi jogának felfüggesztését... Hmm... Nem vagyok túl biztos, hogy az ottani libernyákok azt megszavaznák!
Öreg Palóc
2024. szeptember 08. 17:56
" rohadjatok meg, megpusztultok hamarosan! " - ostoba balos, lipsik, mert tehetetlenségetekben egymást faljátok föl !!! :)))))) Nekünk az a jó, ha ti ilyenek vagytok, mert ez a bizonyíték arra ti szaros fizetett ügynökök, hogy a Magyarok kormánya most jól teszi a dolgát !!!
Nimril
2024. szeptember 08. 17:41
Proli csürhe. Tiszás-gyurcsányista keverék. A legkártékonyabb fajta. Sajnos, invazív.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!