Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Pokolian odapirított a külügy a balti államoknak a Magyarország elleni hangulatkeltés miatt

2024. szeptember 06. 21:26

A balti államok, a liberális média segítségével, hatalmas propagandavihart keltettek Magyarországgal szemben.

2024. szeptember 06. 21:26

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár az X-oldalán – a külügyminiszter nyilatkozatára hivatkozva – tette közzé a magyar kormány két kiemelkedően fontos álláspontját.

Szijjártó Péter külügyminiszter a balti kormányok Magyarország Nemzeti Kártya programjával szembeni ellenállását „nevetségesnek és tisztességtelennek” nevezte, rámutatva, hogy a Magyarországra irányuló aránytalan figyelem mellett az ország csak minimális számú orosz állampolgárt fogad be az EU többi tagállamához képest.

A külügyminiszter megjegyezte, hogy míg Németországban 300 000 orosz lakos él, és a balti államok összesen 140 000 orosz állampolgárt számlálnak, Magyarországon csupán 7 000 orosz tartózkodik. 

Mégis, a balti államok, a liberális média segítségével, hatalmas propaganda vihart keltettek ellenünk 

– mondta Szijjártó. Hozzátette, hogy más EU országok, mint Németország, Olaszország és Franciaország, drámaian megnövelték a belorusz állampolgároknak kiadott vízumok számát, míg Magyarország idén kevesebb vízumot adott ki, mint tavaly ugyanebben az időszakban. „Amit tesznek, az nevetséges és hamis. Kérjük őket, hogy hagyják abba a hazugságok terjesztését” – tette hozzá, megjegyezve, hogy Brüsszel gyorsan cselekedett e kérdésben, de kevésbé lelkes, amikor szembesült az igazsággal.

Ukrajnával kapcsolatban Szijjártó Péter elítélte azt az elképzelést, hogy a Nyugatról szállított fegyvereket mélyen orosz területre irányuló csapásokra használják, és veszélyes eszkalációnak nevezte ezt” – ídézi végül Kovács Zoltán a külügyminisztert.

Szijjártó Péter „megismételte, hogy Magyarország továbbra is a diplomácia mellett elkötelezett a fegyverek helyett, hangsúlyozva, hogy Magyarország továbbra is az egyetlen olyan EU- és NATO-tag, amely nem szállított és nem is fog fegyvert szállítani Ukrajnának”.

Több fegyver hosszabb háborút, több halottat és nagyobb pusztítást jelent

– idézte Szijjártó Pétert Kovács Zoltán.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. szeptember 09. 10:22
"Pokolian odapirított a külügy a balti államoknak" Pokolian? Ez nagyon nem szép dolog egy zsidókeresztény rezsimtől. Jézus mit szólna ehhez?
ragazzo-2
2024. szeptember 07. 15:37
Anomander "40-es IQ-val nem megy több, a gyerekkel íratta ezt is." Anyáddal. De csak 15-ös az IQ-ja. És egy szeme van. Hátul.
aszterion
2024. szeptember 07. 12:05
Pokolian??? Odapirított??? Ne röhögtessük már magunkat!
B_kanya
2024. szeptember 07. 11:49
Skywalker_bp 2024. szeptember 07. 08:25 "Más szavakkal: itt is defenzívában van a magyar kormány" Tehát igaza van Viktornak, hogy támadnak minket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!