Orbán segítheti vissza Trumpot az elnöki székbe

2024. szeptember 24. 09:53

A Biden adminisztráció jelenleg „hazudik” az orosz-ukrán helyzetről, és „úgy tesznek, mintha lenne választásuk, pedig nincs. Azért, mert hibákat követtek el, és nem tudják, hogyan javítsák ki őket” – szögezte le David Goldman amerikai gazdasági stratéga.

2024. szeptember 24. 09:53

Nyitókép: Jim WATSON / AFP

Interjút készített a Magyar Nemzet David Goldman amerikai gazdasági stratéga és író, újságíró, Ázsia szakértővel. A beszélgetés során többek között Donald Trump amerikai elnökjelölt esélyei, valamint Orbán Viktorhoz fűződő viszonya is szóba került.

Goldman: Nagyon tisztelem Orbán Viktor miniszterelnököt

A szakértő szerint Trump önállóan alakítja politikáját, ugyanakkor

a korábbi elnök figyelembe veszi Orbán Viktor miniszterelnök tanácsait is.

„Nagyon tisztelem Orbán Viktor miniszterelnököt. Mindaz, amit hallottam tőle a globális politikáról, rendkívül észszerűnek tűnik számomra. Jónak tartom, hogy kapcsolatban áll sok eltérő spektrumú csoporttal, Kínától és Oroszországtól kezdve természetesen a nyugat-európaiakkal és az Egyesült Államokkal is” – részletezte Goldman. Mint rámutatott: „az első adminisztráció alatt Trumpnak nem volt konzisztens külpolitikája.”

De a szakértő kitért arra is: például „a tűzszünet egy jó módja annak, hogy elkezdjük majd a tárgyalást. Tehát azt hiszem, hogy van ok a hitre, hogy megoldás lehet Ukrajnának az, ha Trump jön. A Biden-adminisztráció megközelítésével az a probléma, hogy egyszerűen nem működött. A szankciók nem működtek” –  szögezte le Goldman.

„Az Egyesült Államok fizikailag nem tud elegendő lőszert, légvédelmi rakétát és egyebet előállítani, hogy Ukrajnának a sikeres küzdelemhez szükséges eszközöket biztosítsa. Tehát egy alacsony intenzitású elnyújtott háború zajlik, és Oroszország fokozatosan megnyeri ezt a háborút. Tehát úgy gondolom, hogy Biden csapata, ha egy régi amerikai kifejezést használhatok, sarokba szorította magát. És most azt próbálják kitalálni, hogy mit tegyenek a következő lépésben. Mert valóban nem tudják, mit fognak tenni.

Azt tudják, hogy jelenleg hazudnak a helyzetről, és úgy tesznek, mintha lenne választásuk, pedig nincs. Azért, mert hibákat követtek el, és nem tudják, hogyan javítsák ki őket”

– részletezte a szakértő.

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. szeptember 24. 12:54
Orbán hiába tiltakozik ellene, de ö ma már egy igazi sztár, egy Jolly-Joker . A világ azt figyeli izgatottan, hogy kivel fog kezet és kivel nem. Az ellenfelei már pánikolnak, az idegösszeomlás határán billegnek. Kevés ilyen tisztán látó politikus van a világon. Ha a szívós munkabírását tekintjük: ORBÁN 1 GIGÁSZ Ha a politikai kreativitását tekintjük: ORBÁN 1 GÉNIUSZ Ha mint nemzetösszetartót tekintjük: ORBÁN 1 GARIBALDI Ha karizmáját, látnoki képességét tekintjük: ORBÁN 1 GURU Ha a békéért való bölcs kiállását tekintjük: ORBÁN 1 GHANDI
Pelso j.
2024. szeptember 24. 12:19
Nem gondoltam volna, hogy ekkora a gond a fidesznél, hogy ilyen, s ilyen színvonalú írások kellenek, ilyen szakértőktől, akik fontoskodva előadják a nagy semmit. Az ilyesmik persze passzolnak a Magyar Nemzet "szellemiségéhez", csak így tovább.
Namond
2024. szeptember 24. 12:10
Szóval ezért jár kondizni.
manitowoc
2024. szeptember 24. 11:19
Hogyhogy "SEGÍTHETI"? Ejnye, Mandiner, mi ez a bizonytalanságot tükröző megfogalmazás? Még egyszer meg ne lássak ilyet! Rosszpont. A mi Orbán Viktorunk (figyelsz, Mandiner?) SEGÍTI Trumpot vissza az elnöki székbe. Orbán nagylelkű segítsége nélkül Trump teljesen esélytelen lenne. Vettétek, ugye, Mandiner? Na azért... (:-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!