Orbán-magány

2024. szeptember 12. 21:44

Vajon Orbánt valaha érdekelte-e, egyetlen lépése, döntése előtt, közben és után, hogy minek, mi lesz a valódi következmény?

2024. szeptember 12. 21:44
Rózsa Péter
Klubrádió

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Még mindig az a kép van előttem, ahogy Orbán Viktor egymaga üldögél egy asztalnál, a Comói-tó mellett rendezett EU-s gazdasági találkozón. Botrányos felszólalása után senki nem szól hozzá, miközben az EU-s kormányfők kisebb-nagyobb társaságokba verődve társalognak, eszmét cserélnek. Mit csinál ez az ember ilyenkor? Elmond egy botrányos, békeprogramnak álcázott hűségbeszédet az orosz elnököt és az orosz agressziót mosdatandó, leugatja a rendezvény moderátorát, aki finoman figyelmeztetni merészelte, hogy eltért a konferencia tárgyától, utána ott marad egymaga, akitől szinte undorodva távol tartja magát az összes, a szövetségünket képviselő politikus.

Vajon Orbánt valaha érdekelte-e, egyetlen lépése, döntése előtt, közben és után, hogy minek, mi lesz a valódi következmény? Már azon túl, hogy minden döntése előtt, közben és után csak arra figyelt, hogy ő legyen a helyzet ura. Bozóky András, a CEU professzora írta egyik esszéjében, hogy Orbán egyik legfontosabb fegyvere a hatalom megtartásában, hogy a maga keltette káosz megoldójaként lép fel, s ezzel hülyíti el – ma már szerencsére fogyatkozó – választói közönségét. Amikor viszont a bajt nem ő kavarja, tehát valóságos válság érkezik, ott sem érdekli más, csak, hogy hatalma megerősítése szempontból ő jól szerepeljen, jól jöjjön ki. Mondom, bármi áron.

Emlékezzenek csak a Covid-járvány betörésére. Az első időkben az egész fideszes apparátus azt igyekezett elhinteni, hogy ez csak műbalhé, megint a nyugat hisztizik. Mivel a járvány nem Orbán agyszüleménye volt, azon dolgoztak, ne is tűnjön valóságos problémának. A Covid-vírust ez persze egyáltalán nem érdekelte, jött, tarolt. És ekkor Orbán, csak azért, hogy győztesnek látszódjék, behozatta a nem bizonyított hatású, kínai vakcinát, s éppen azt az idős korosztályt oltatta be, amelyikre viszont maga a gyártó ajánlása mondta ki, idősekre hatástalan. Majd behozatott ezerszámra lélegeztetőgépeket, amelyek alkalmatlanok a kórházi feladatra, s ma is ott porosodnak valamely raktárban. Nem az érdekelte, hogy mi lehet az emberek megvédésének legbiztosabb módja, hanem, hogy ő jól szerepben, megmentőként tűnjön fel. Csakhogy Magyarországon éppen emiatt lakosságarányosan számolva az egyik legmagasabb volt a halálozási arány.

Most ott ült a Comói-tó partján, elvágva maga és az ország alatt az szinte utolsó EU-s ágakat is, hazarepült, és vajon most milyen, újabb, csak a hatalmát szolgáló döntésen töprenghet? Mert hagyják, s régi, a kommunista eszméket kergető káderekhez hasonlóan, kiszolgálják. Vajon az olaszországi magánya nem előképe-e annak, hogy itthon is így végzi majd?”

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rizotto
2024. szeptember 14. 10:38
Az előző poszt folytatása: Az itt tobzódó trollok nagy része szintén nem olyan idióta, mint amit az írásaik mutatnak. Ezzel szemben tudatosan ismételgetik az ostobaságokat, újabban a selyemmajom számára készített operatív kampányt. A mi gondolkodásunkat próbálják átállítani. Azt gondolják, hogy ha a legnagyobb hazugságot sokszor ismételgetik, akkor az igazsággá válik. Mindig van, amit a troll eligazításon megkapnak, mit kell nyomatni. Onnantól lehet látni, hogy kiket irányítanak egy helyről. Most a selyemmajom akcióját irányító szolgálatok öntenek legtöbb pénzt a permanens kampányba. Kíváncsi lennék, hogy mekkora operatív csapat dolgozik a projekten és hányan segítik szakértőként őket. Tanulva az MZP projekt kudarcából, saját kézbe vették a kampány irányítását. Nem nagyon adnak lehetőséget spontán nyilatkozatra a poloskának, csak megtervezett, jóváhagyott tartalmú médiamegjelenés van. Van egy rossz hírem számukra! Agresszív próbálkozásuk csak megerősít bennünket.
rizotto
2024. szeptember 14. 10:25
"magyarvizsla17 Semmit, de semmit, de semmit nem értenek. Amiről meg azt hiszik, hogy értik, azt is pont fordítva értelmezik. " Tévedés! Nagyon jól értenek mindent. A céljaik érdekében viszont képesek eljátszani a bazári majmot is. Az ilyen írások az általuk lenézett szavazók tudatának befolyásolása érdekében készülnek. Ezek hétpróbás gazemberek, a tudatmanipulálás szakmunkásai. Ez a Rózsa Péter még az átkosban kitenyésztett küldetéstudatos példány, módszerváltás után átvedlett libsi firkásszá.
Türelem
2024. szeptember 13. 19:19
Rózsa Péter hűségbeszéde, leülhetsz, mehetsz a zsoldodért........a zsidók között is van sok hülye, öngyűlölő, a zsidóság érdekei ellen tevékenykedő alak.
Treeoflife
2024. szeptember 13. 16:21
Ki ez az ágrólszakadt? Ekkora tahót. Ja, hogy az élete egy nagy kalap sz..rt sem ér, ezért minden hibáját és sikertelenségét a másik nyakába akasztaná? Becsületes úton kellett volna élni, és akkor nem lenne a saját életével elégedetlen. Orbán Viktor az ilyen véglények véleménye nélkül is tudja, hogy mit vállalt, és azt véghez is viszi - a támogatásunkkal. Vádak lib-bolsi oldalról mindig is lesznek, de ki nem sz..rja le? A magányos Orbán véleménye nélkül nem hoznak döntést az EU-ban - még akkor sem, ha a megbízóik néha beleköpnek a levesünkbe, a létfontosságú kérdésekben minden alkalommal született kompromisszum. Nehéz kereszt az, amit Orbán Viktor cipel, de vállalta, és felelősséggel megpróbálja a vállalását teljesíteni. A mi életünk sem lesz könnyebb, de egyelőre még nem kell elhajtani iszlamista terroristákat, és ezt neki köszönhetjük. És ennek a firkásznak mit kell majd megköszönni... ezt az irományát biztosan nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!