Nem értem a nekibuzdulást az airbnb ellen, hacsak nem reaktiválta magát az ereszmászó bajnok

2024. szeptember 17. 06:37

Az Alaptörvény kimondja a szerződés szabadságát.

2024. szeptember 17. 06:37
null
Juszt László
Juszt László
Facebook

Kép forrása: Juszt László Facebook-oldala

„Nem értem ezt a piszok nagy nekibuzdulást az airbnb-ek ellen. Hacsak nem reaktiválta magát az ereszmászó bajnok, akkor nem valószínű, hogy megint hozzányúltak a betonszilárdságú Alaptörvényhez. Márpedig az kimondja a szerződés szabadságát, amelyben a magánszemélyek és gazdasági szereplők szabadon köthetnek szerződéseket.

Egészen pontosan a XII. cikkely első pontja:
(1) Mindenkinek joga van a vállalkozáshoz.
(2) Magyarország biztosítja a feltételek versenysemleges szabályozását a piaci szereplők számára. Törvény védi a tisztességes gazdasági versenyt…

Röviden az Alaptörvény biztosítja a vállalkozás szabadságát, s lehetővé teszi a szerződési szabadságot. Márpedig egy ingatlan bérbeadás akár rövid, akár hosszú távra egy-egy szerződés, amit az alaptörvény garantál, alacsonyabb jogszabály nem írhatja fölül. Hacsak az éjszaka ismét nem módosítják...”

Ezt is ajánljuk a témában

Szoros eredményen dőlt el az Airbnb sorsa Terézvárosban

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz volt főpolgármester-jelöltje még a szavazás lezárulta előtt kijelentette, bárhogy döntsenek a terézvárosiak, azt fogja javasolni a kormánynak, hogy hozzon Budapesten és akár országosan is ennek megfelelő szabályozást.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de France
2024. szeptember 18. 10:09 Szerkesztve
Az airbnb elvileg egy remek ötlet. De egyre inkább úgy tűnik, az airbnb-k nagy kárt okoznak minden nagy (és kisebb) városban szerte a világon. Sokkal kevesebb lesz a bérelhető vagy megvásárolható ingatlanok száma. Ami marad, annak ára felmegy. Ami a helyieket éri nagyon károsan. Egyre inkább kiszorulnak a nagyvárosokból a turisták javára. A szállodák forgalma csökken. Juszt nem tájékozott.
nnjohn
2024. szeptember 18. 05:58
Lacika !!!! Te csak ne jogászkodj, mert a bölcsész végzettséged az ILLOGIKUS hablatyra elég csupán.
19carlo58
2024. szeptember 17. 22:28
Lacika, pont te ereszmászózol?? Aki évekig ki-be jártál az Erős Jancsi gatyájába??
Szuperszig
2024. szeptember 17. 20:09
Ez a gusztustalan sejtmaradék célozgat Szájerra? Ez a zsírdisznó, aki a Nyugatt téren veszi a süldő fiúkat magának? Ez a szarházi? Tényleg ki akarja borítani a bilit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!