Mindössze néhány percen múlt egy kétéves kislány élete Budapesten

2024. szeptember 19. 15:19

A rendőrök gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy nem történt tragédia.

2024. szeptember 19. 15:19

Nyitókép: police.hu

 

Mindössze hét perc kellett a készenléti rendőröknek, hogy kórházba szállítsanak egy lázgörcstől eszméletét vesztett kétéves kislányt – számolt be a police.hu. 

Budapest IX. kerületében láttak el gépkocsizó járőrszolgálatot szeptember 19-én este a Készenléti Rendőrség (KR) Rendészeti Igazgatóságának tiszthelyettesei, amikor kiabálásra lettek figyelmesek a Gát utcában. Ahogy kiszálltak az autóból, és a hang irányába siettek, kiderült, hogy egy édesanya kiabált segítségért karjában kétéves kislányával.

Odaérve hozzá, látták, hogy a kisgyerek eszméletlen. Egyik járőr kitapintotta pulzusát, és ellenőrizte, hogy lélegzik-e, miközben a másik a mentőket értesítette. Majd ellenőrizték azt is, hogy nincs-e idegen tárgy a légútjaiban.

Az egyre nehezebben lélegző kislány állapota egy-két perc alatt egyre súlyosabbra fordult,

szájából váladék folyt, miközben teste kezdett elernyedni. A járőrök látva, hogy minden perc számít, úgy döntöttek, rendőrautóval viszik be a kórházba.

Megkülönböztető fény- és hangjelzést használva igyekeztek vele és édesanyjával minél előbb a kórházba érni. Rádión értesítették a központot, ahonnan jelezték érkezésüket a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek. Így amikor hét perc alatt odaértek, az ügyeletes orvos és a nővérek már várták őket. Majd azonnal megkezdték a gyermek ellátását.      

A kórház tájékoztatása alapján a kislányt éjszakára benn tartották megfigyelésre. Jelenleg jó általános állapotban van.

***

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tibi500
2024. szeptember 19. 18:54
Le a kalappal!
Csigorin
2024. szeptember 19. 18:16
jo hogy rendorok voltak ott nem tiszasok, azok elobb megalltak volna fotozkodni
csakegyittlako
2024. szeptember 19. 17:56
Na. Igazi rendőrök, a mnkát elvégezték. Gratula.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:40
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­é­­k­e­l­d­­­ ­a­­ ­s­­­z­­e­­x­­­i­­­ ­­­p­u­­­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!