Pénzügyminisztérium: Mindenki nyugodjon meg, álhírekkel riogat a Népszava

2024. szeptember 11. 14:46

A lap olyan ex-államtitkárral karöltve kezdett hamis hangulatkeltésbe a nyugdíjakról, aki éppen akkor volt hivatalban, amikor elvették a 13. havi nyugdíjat.

2024. szeptember 11. 14:46

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A nemzeti kormány megbecsüli a nyugdíjasokat, háborús időkben is tartja az ígéretét: tavaly 18,5 százalékkal, idén 6, jövőre pedig várhatóan további 3,2 százalék körüli mértékben emeli a nyugdíjakat – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) a Facebook-oldalán a Népszava szerdai cikkére reagálva.

Szintet lépett a Népszava szerdán reggel: olyan ex-államtitkárral karöltve kezdtek hangulatkeltésbe a nyugdíjakról, aki éppen akkor volt hivatalban a baloldali kormány pénzügyminisztériumi államtitkáraként, amikor elvették a 13. havi nyugdíjat. Ezzel tevékenyen részt vett a nyugdíjasok megrövidítésében – olvasható a PM közösségi oldalán.

A Pénzügyminisztérium a posztban rámutatott: a nyugdíjtörvény kimondja, hogy akkor szükséges nyugdíjkiegészítés, ha az első 8 hónap adatai alapján az éves infláció várható mértéke meghaladhatja a januári nyugdíjemelés mértékét. 

Idén januárban a kormány 6 százalékkal emelte a nyugdíjakat, az éves infláció pedig várhatóan 3,7 százalék körül alakul. 

Ez azt jelenti, hogy az idei évben a nyugdíjak reálértéke nem csökken, hanem tovább emelkedik.

Kiemelték, hogy a nyugdíjtörvény szerint nyugdíjprémiumot akkor lehet fizetni, ha a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot és az államháztartás egyenlegcélja teljesül. 

Nyugdíjprémiumot kizárólag a nemzeti kormány fizetett az időseknek, 2017 óta 5 alkalommal. A baloldal ezt sosem tette meg 

– írta a minisztérium.

A kormány 2010 óta megduplázta a nyugdíjakat, a reálértéküket pedig több mint 20 százalékkal javította. Ezen felül visszavezette a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, amire jövő februárban is számíthatnak az idősek – ismertette Facebook oldalán a PM.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. szeptember 11. 16:21
A NER továbbra is hasít!
llnnhegyi
2024. szeptember 11. 16:20
Hann Endre bácsi bosszúból mér a Fidesz ellen. 48:24 % arányban vezet a Fidesz.
husika
2024. szeptember 11. 16:15
Hangulatkeltésbe kezdtek...mag a kurva anyád! Nálunk a hangulatkeltés disznóvágás előtt egy deci pálinka! BAZD MEG FIDESZ! KI írja ezeket a nyálas buzi szövegeket? Áskálódnak, Rárontottak a saját népükre... sokdiplomás belterjes KDNP-s éttermiségi köcsög.
husika
2024. szeptember 11. 16:13
Népszarát kéne már felgyújtani, érezzék a törődést...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!