Itt a bejelentés: januárban nyugdíjemelés jön, februárban pedig érkezik a 13. havi nyugdíj

2024. szeptember 04. 15:55

A kormány továbbra is elkötelezett az idősek tisztelete és a nyugdíjak értékének megőrzése mellett.

2024. szeptember 04. 15:55

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

A költségvetési munkacsoport a jövő évi nyugdíjakról egyeztetett a mai ülésén. Varga Mihály a közöségi oldalán osztotta meg a részleteket.

Januárban nyugdíjat emelünk, februárban 13. havi nyugdíjat fizetünk

– írja a miniszter a posztjában.

A tavalyi 18,5%-os és az idei 6%-os nyugdíjemelés után a 2025-ös költségvetésben is biztosítjuk a januári emeléshez szükséges forrásokat, amelynek mértéke az éves várható inflációval megegyezően 3,2% körül alakulhat.” 

Varga Mihálytól megtudtuk, hogy 

jövő év februárjában az Orbán-kormány immár ötödik alkalommal fizeti ki 13. havi nyugdíjat.

A kormány háborús időkben is betartja a nyugdíjasoknak tett ígéretét, megvédi a nyugdíjak értékét.”

– zárja sorait a miniszter.

Ezzel párhuzamosan a költségvetési hiányt idén 4,5%-ra, jövőre 3,7%-ra, 2026-ra 2,9%-ra csökkenti a kormány, miközben az államadósság-rátát évről évre javítja.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lferi
2024. szeptember 13. 21:26
Kis ideig néztem Pevsnig Mária Zitat az ATV n, és pocsékba ment a vacsorám
totumfaktum-2
2024. szeptember 04. 21:41 Szerkesztve
Ez vicces. Még egyszer megerősíted itt amit eddig írtál "Akkor meg minek az államra bízni", (az adótervezés nem egészen ez), olyan kifejezéseket használsz amelyeknek láthatóan nem vagy tisztában a tartalmával mint a kezesség, és sorolhatnám. Nem a matekkal van itt a baj, endeneu. És nem is csak a tudatlan ember ok nélküli magabiztosságával.
endeneu
2024. szeptember 04. 21:29
Túl sokszor lettem itt megszólítva hozzá nem értők által. Sajnálom, hogy saját példát hoztam fel, ami egyesek szerint adócsalás, mások szerint meg egyenesen hazugság. Nekifutok még egyszer. 10-15 éve tudtál úgy felvenni hitelt, hogy 200e Ft járuléka (cca 80) és az ingatlan bérbeadása finanszírozta az ingatlan hitelét. Az amennyivel több a járulékból származó plusz nyugdíj, annál jóval több az ingatlan kvázi örökjáradéka. Akkor meg minek az államra bízni. Annak lehetett ezt megtenni, aki akkor ismerte a lehetőségeket, és értett hozzá. Egyébként jelen számok mellett is eljátszható lenne ez, csalás nélkül, csak a hitel lehetőségek változtak.
Bell & Sebastian
2024. szeptember 04. 21:17
Számolja már ki valaki vásárlóértéken, van-e esélye a magyar nyugdíjasnak kivenni a befizetett járulékait? Kamatokkal ne is bíbelődjünk, fölösleges. Továbbá azt is, mennyi itt a járulékcsaló munkáltató? Ezek után próbáljuk megtippelni, mitől beteg a magyar nyugdíjrendszer?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!