Milliókat vett fel Magyar Péter a Közúttól és a Volántól, akkoriban nem is volt panasza semmire

2024. szeptember 12. 17:44

Kiderült, mennyit kereshetett a Tisza elnöke a közlekedési cégeknél.

2024. szeptember 12. 17:44

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy azt korábban a Mandiner is megírta, amikor még a Volántól és a Magyar Közúttól vette fel a milliókat, Magyar Pétert egyáltalán nem zavarta a közlekedés állapota. Mind a Volánbusznál, mind a Magyar Közúttól milliókat vett fel, egészen mostanáig nem is szólt a felmerülő problémák miatt. Ellenzékiként viszont már Lázár János minisztert is célba vette, aki pontokba szedve válaszolt Magyar kritikáira, egyúttal meghívva a Tisza elnökét egy személyes találkozóra, hogy részletes tájékoztatást adjon a tervezett intézkedésekről.

Amint írtuk, 

Magyar a Volánbusz igazgatósági tagjaként havi 1,16 milliós fizetést kapott, miután 2023 áprilisában bekerült a cég igazgatóságába. 

Ráadásul ez már a cég azon időszaka volt, amikor a vállalat Lázár János építési és közlekedési miniszter alá tartozott. Azonban amikor még nem indult el a politikai pályán, Magyar a tárcavezetőt sem ekézte nyilvánosan.

De Magyar Péter dolgozott a szintén Lázár János minisztériumához tartozó Magyar Közút Zrt-nél is, ahol igazgatósági tag volt, és ahová még előbb, már 2022 augusztusában ült be. Ebben a pozíciójában havi 1,33 millió forintos fizetést kapott.

Ezt is ajánljuk a témában

A korábbi információk mellett a Magyar Nemzet legfrissebb cikkében összegezte, mennyit keresett a két vállalatnál Magyar összesen. A lap értesülései szerint

a Tisza elnökének a Volánbusznál és a Magyar Közút Zrt.-nél szerzett összes jövedelme csaknem 13 millió forintra (egészen pontosan 12 831 313) rúgott.

Emlékezetes: Magyar Péter 2024 tavaszán, politikai karrierje beindulását követően jelentette be, hogy lemond a Volánbusznál betöltött pozíciójáról, ugyanakkor a nyilvánosan elérhető cégiratok alapján már 2023. december 1-jén sem volt igazgatósági tag.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter végül idén augusztusban kezdte el kritizálni a kormányt a MÁV állapota miatt, és ekkor írt nyílt levelet Lázár János építési és közlekedési miniszternek. A tárcavezető kimondottan gyorsan és pontosan reagált a politikus kritikáira, de meg is hívta egykori beosztottját egy találkozóra, hogy ott részletesebb tájékoztatást adhasson a jövőbeni intézkedésekről. 

Később a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás az alábbi riposzttal találta meg Magyart: „most ekézi a közlekedést, holott korábban mindenfajta igazgatóságban benne volt, és soha semmilyen érdemi munkája és felvetése nem volt”.

 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
19carlo58
2024. szeptember 12. 23:44
Borzalmas gusztustalan görény ez a kerti törpe. A fehér edzőcipő, a karcsúsított ingek, napszemcsi, frizura igazi nyáltenger. Nem csodálom,hogy minden normális nő messze elkerüli. Na és a jelleme....?
verkez
2024. szeptember 12. 19:59
Azért az is kurva, aki tíz évig tákolta ezt az emberszabásút.
atti64
2024. szeptember 12. 19:37
EGY IGAZI BÜDÖS PATKÁNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tier31750
2024. szeptember 12. 19:03
Ebben az a legnagyobb baj, hogy megtörténhetett. És még hány ilyen mihaszna semmirekellő lehet a rendszerben...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!