Amikor még a Volántól és a Magyar Közúttól vette fel a milliókat, nem zavarta Magyar Pétert a közlekedés állapota

2024. szeptember 01. 09:58

A Tisza Párt elnökének Lázár Jánost is csak akkor jutott eszébe ekézni, amikor már nem az ő minisztériumához tartozó állami cégek igazgatóságában ült.

2024. szeptember 01. 09:58
Magyar Péter

Nyitókép: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, Magyar Péter éles kritikával illette Lázár János építési és közlekedési minisztert egy szombat délelőtti bejegyzésében, amelyben a MÁV állapotát és az elmúlt évek vasúti fejlesztéseinek hiányát ostorozta. 

Ezt is ajánljuk a témában

Lázár János nem hagyta szó nélkül a kritikát, és válaszolt Magyar bejegyzésére. Üdvözölte őt a „magyar vasút valóságában”, majd ironikusan megjegyezte, hogy örül, hogy a politikusok harminc év után végre észrevették a vasút problémáit. Lázár pontokba szedve válaszolt Magyar kritikáira, egyúttal meghívva Magyart egy személyes találkozóra, hogy részletes tájékoztatást adjon a tervezett intézkedésekről.

Magyart a milliós fizetése mellett még nem zavarták a közlekedési állapotok

Érdekess Magyar Péter közlekedési helyzetet illető kritikái kapcsán, hogy

az immár kormánykritikus politikus nem is olyan rég még a Volánbusz igazgatósági tagjaként havi 1,16 milliós fizetést kapott, miután 2023 áprilisában bekerült a cég igazgatóságába. Ráadásul ez már az cég azon időszaka volt, amikor a cég Lázár János építési és közlekedési miniszter alá tartozott. Azonban amikor még nem indult el a politikai pályán, Magyar a tárcavezetőt sem ekézte nyilvánosan.

Magyar egyébként már 2024-ben, politikusi karrierje elején bejelentette, hogy lemond a Volánbusznál betöltött pozíciójáról, ami igen érdekes, tekintve, hogy a nyilvánosan elérhető cégiratok szerint 2023. december 1-én már nem volt igazgatósági tag.

De Magyar Péter dolgozott a szintén Lázár János minisztériumához tartozó Magyar Közút Zrt-nél is, ahol igazgatósági tag volt, és ahová még előbb, már 2022 augusztusában ült be. Ebben a pozíciójában havi 1,33 millió forintos fizetést kapott. Érdekes módon a magyar közlekedés állapotát ebben az időszakban – vagyis amikor ő is felelős volt érte – ugyancsak nem kritizálta nyilvánosan, ahogy Lázár Jánosba is csak most mart bele.

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. szeptember 03. 11:00
Redwash: A kommunisták átvedlése liberális kapitalistákká. Ott még éveknek, inkább évtizedek kellettek a megtisztuláshoz, amikor már nem volt ildomos emlékezni a régi pozíciókra és régi bűnökre. Orangewash MP-nek egyetlen interjú elég volt, hogy lipsi ikon legyen és 1-2 hét elég volt, hogy tömegek fejében ő már mindig a Fidesz rendesz kérlelhetetlen kritikusa legyen. 1 hónap múlva pedig ő maradt az egyetlen hazafi, aki az országért akar tenni. Azóta azt tesz, amit akar, minden meg van bocsátva előre. Simonkának pedig 1 facebook poszt is elég volt, hogy ne egy korrupt szarházi, hanem a rendszer ádáz ellensége lehessen. Eddig akik életfogytot követeltek, most a szabadságáért fognak küzdeni.
nyugalom
2024. szeptember 02. 11:51 Szerkesztve
Hej vargané, Hőemelkedés! Remek dalok! Mindenhol lehessen hallani, ahova csak beteszi a labat ez az aljas göreny! Rövidesen kiderül, mit fog művelni weber mellett! Hogy fogja kiharcolni a magyaroknak járót vagy dobrevava együtt ellenünk!
..--..
2024. szeptember 02. 11:13
-zsoltkom- Szerintem részére 2024. szeptember 01. 23:56 Felőlem annyit ócsárolhatod Magyar Pétert, amíg kitart a szuflád. De rossz érvet használnak a Mandinernél. A logikájuk szerint Saul is "kikukázott legnagyobb érték" és aztán mégis csak köztiszteletnek örvendő lett, Jézus erős támasza. Fűteni az indulatokat arra jó az idézett mandineres mondat... te is hogyan ugrottál rá, de szart sem érő logika mentén. Adott esetben visszakézből kapjátok a pofont, annyira ügyetlenek vagytok degradálni. A szavak szintjén süllyedtek el. És Magyar Péternek van egy jó oldala... jó úton van Saulból Szent Pállá válni. Hiába látszik csak önös érdeknek a kórházak... vasút stb. rossz állapotának bemutatása, amíg ez a helyzetleírás egyezik a tapasztaltakkal, addig hiteles, amit csinál. Illetve sokkal hitelesebb, mint a Fidesz. Aztán, ha mégis megbukik, akkor megbukik, de addig is hasznos és jót képvisel. Szerintem.
..--..
2024. szeptember 01. 23:23
-zsoltkom- "Amikor még a Volántól és a Magyar Közúttól vette fel a milliókat, nem zavarta Magyar Pétert a közlekedés állapota" Amikor még Saul a zsidóként üldözte a keresztényeket, nem zavarta Sault a keresztények szenvedése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!