Lebukott Vitézy? Kínos kérdéseket kapott, Magyar Péter neve is előkerült

2024. szeptember 11. 16:37

Szentkirályi Alexandra szerint nem ártana minél előbb tisztázni, Vitézy Dávid hányszor találkozott a nyáron Magyar Péterrel, és miről alkudoztak titokban.

2024. szeptember 11. 16:37
null

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán feltöltött videóban küldött üzenetet Vitézy Dávidnak. A Fidesz budapesti frakcióvezetője ebben arra kéri az LMP politikusát, hogy ne menjen bele a szerinte már korábban megszületett Karácsony–Magyar-paktumba. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szentkirályi Alexandra nemrég szintén egy videóban beszélt arról, egyre több hír azt látszik megerősíteni, 

hogy Karácsony és Magyar közösen vezetnék a jövőben a fővárost. 

Szentkirályi ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a fővárosiak nem erre szavaztak.

A budapestiek éveken át láthatták, hogy Karácsonynak semmi másról nem szól a városvezetés, mint hogy helyzetbe hozza Gyurcsány Ferenc embereit. A budapestiek épp erre mondtak nemet június 9-én és mi is nemet mondunk a Karácsony–Magyar-paktumra, mert világos, hogy pont ugyanaz fog folytatódni, ami eddig volt. (…) Ezzel szemben mi a budapestiek oldalán állunk, mert Budapest ennél többet érdemel” – hangsúlyozta.

Ezt is ajánljuk a témában

Szentkirályi Alexandra ezután küldött üzenetet Vitézy Dávidnak is, azt kérve tőle, ne menjen bele a Karácsony–Magyar-paktumba. Pláne, mert Vitézy Dávid többek között a Fidesz-szavazóknak köszönheti, hogy ott van, ahol, és „ők a változásra szavaztak Karácsony és Gyurcsány ellen”, ezért „nem árulhatja el őket”.

Vitézy Dávid nem maradt adós a válasszal. Szintén a közösségi oldalán üzent Szentkirályi Alexandrának, mondván, meglepte őt a fideszes politikus üzenete. Az írásban előbb megköszönte a változásra szavazó Fidesz-szavazók és a 150 ezer ellenzéki szavazó támogatását is a főpolgármester-választáson. Majd leszögezte, minden rá voksoló budapesti, biztos lehet abban, hogy ugyanazt a programot fogja a Fővárosi Közgyűlésben képviselni, amit korábban ígért.

Ki fogok állni a BKK-rendészet terve mellett, ki fogok állni amellett, hogy a külső kerületek végre kapják meg a nekik járó figyelmet, ki fogok állni az állatvédelem ügye mellett, ki fogok állni Budapest közterületeinek élhetőbbé, tisztábbá, zöldebbé, biztonságosabbá tétele mellett, és ki fogok állni mindazon kormányzati intézkedések ellen, amelyek Budapest számára előnytelenek” – sorolta ennek egyes elemeit.

Azt is írta, hogy bár Karácsony még júliusban, a győzelme jogerőssé válása után egyből azt mondta, minden új budapesti frakcióval leül egyeztetni. De hiába telt el azóta két hónap, őket nem kereste. 

Ezek szerint titeket igen – mit tudsz, mire utalsz, mi készül? Veletek vagy a kormánnyal egyeztetett a Városháza vezetése?” – szegezte a kérdést Szentkirályi Alexandrának. Egyben megkérve őt a helyzet tisztázására, „különösképp azon sajtóhírek fényében, melyek szerint mostanában sűrűn keresi a kormányzattal az új párbeszéd, akár a háttéralku lehetőségét a főpolgármester”. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

Karácsony főpolgármester júliusban a győzelme jogerőssé válása után egyből azt mondta, hogy minden új budapesti frakcióval leül egyeztetni. Eltelt azóta több, mint két hónap, minket nem keresett.

Szentkirályi Alexandra erre a poszt alatti hozzászólásában úgy reagált, hogy ha valamit tisztázni kell, az az, 

hogy Vitézy Dávid hányszor találkozott a nyáron Magyar Péterrel.

Miről alkudoztatok titokban és miért azt sugallja posztjában, hogy csak téged akar saját főpolgármester-helyettesének, annak érdekében, hogy Karácsonyt hatalmon tartsátok? Ami viszont már tisztázott, hogy a Fidesz-szavazók nem erre szavaztak június 9-én” – írta.

Minderre Vitézy úgy felelt, ha Szentkirályi szerint ő Karácsony hatalmon tartásán dolgozik, „akkor végül is, aki a javamra visszalépett, az is ezen dolgozott vajon?”. Majd így folytatta: „Ha Magyar Péterhez kérdésed van, szerintem beszéljetek, a nyilvános információk szerint előbb kért tőled találkozót a nyáron, mint hogy velem bármiről is beszélt volna valaha. Azt, hogy mi miről beszéltünk, leírtam itt, nyilvánosan.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. szeptember 12. 12:02
A fidesz szavazók olyanok voltak mint a kisgyerek amelyiket ott hadják magára az út szélén és látja hogy az érte nyúló kéz vagy Sátáni vagy buzi de nincs más lehetősége az ővéi cserbenhagyták.
paracelsus-2
2024. szeptember 11. 21:07
Szép hájasra hízott, Vitézy elvtárs. Úgy látom, nagy mennyiségben kapja a tápláló fehérjét a fingójába.
Abelzoli
2024. szeptember 11. 20:45
Szegény csaj…
Unknown
2024. szeptember 11. 19:23
Patkány lett vitézyből sajnos…🤣😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!