Lebukott Magyar Péter: a Diákhitel Központ vezetőjeként több szerződést is kötött a mostani háttéremberéhez köthető cégekkel

2024. szeptember 23. 19:29

Micsoda véletlenek.

2024. szeptember 23. 19:29

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

Mint a Mandiner is beszámolt róla: a Diákhitel Központ Magyar Péter vezetésével olyan céggel kötött szerződést, amelynek tulajdonosa Magyar mostani háttérembere, Trentin Balázs. A Szabad Európa értesülései szerint Trentin idén tavasszal és nyáron többször is a Tisza Párt aktivistáit irányította. A portál szerint Trentin az aktivistáknak utasításokat adott az utcai kitelepülésekre és a párt kampányvideóinak terjesztésére vonatkozóan. Trentin cége, a Troia Média Kft. 2022-ben kizárólag a Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központtól származó bevételhez jutott. 

A cég a szerződésben azt vállalta, hogy nettó 13,34 millió forintért kiszámolja, hogy a diákoknak nyújtott hitelezésnek milyen valószínűsíthető hatása volt a nemzetgazdaságra. Emellett meg kellett becsülje az is, hogy az elkövetkező három–öt évben milyen gazdasági hatás kapcsolódhat a diákhitelekhez. 

A megbízást ráadásul gyorsan el kellett végezni: a Magyar Nemzet által megismert szerződés értelmében december 23-a előtt meg kellett tartani a vezetői prezentációt.

Hétfő reggel a Magyar Nemzet publikált egy cikket a botrányos ügy újabb részleteiről. A lap újabb olyan szerződésre bukkant, amelyet Magyar Péter még a Diákhitel Központ vezetőjeként kötött egy Trentin Balázs érdekeltségébe tartozó másik céggel.

Vagyis Magyar Péter még állami cégvezetőként juttatott tízmilliókat egy mostani fontos emberéhez köthető cégekhez.

Egy évvel az előző eset előtt 

a Diákhitel Központ szerződést kötött a Think & Tank Management Kft.-vel. 

Ez a megbízás 14,7 millió forintról szólt, és szintén sürgős volt, mivel a munkát 2020. december 14. és 31. között kellett elvégezni. A két szerződés között több közös pont is van. Először is, mindkettő éppen nem éri el a 15 millió forintot, így nem kellett közbeszerzést kiírni a nyújtott szolgáltatásokra, valamint mindkettőt az adott év utolsó napjaiban kötötték. 

A Think & Tank Management Kft. a tulajdonosa két cégnek is, így a Kondorkó POD Kft.-nek és a TetőTér Management Kft.-nek. Mindkét cég ügyvezetője Trentin Balázs Lajos.

Hadházy Ákos, ellenzéki képviselő szerint az összegeket úgy határozták meg, hogy ne kelljen közbeszerzést kiírni, az időpontok pedig azt jelzik, hogy a Magyar Péter vezette állami cég az év végén akarta elköltöni a megmaradt pénzt.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet információi szerint a Tisza Párt vezetői augusztus 17-én találkozót szerveztek Dunaharasztin öt Pest megyei választókerület városi koordinátorainak. Az eseményen vendégként jelen volt Kiss József és Trentin Balázs, akik a Tisza-szigetek létrehozásáról és működtetéséről beszéltek. Ezek a Tisza-szigetek a korábbi polgári körök mintájára alakult helyi pártszervezetek, és szakértők szerint kulcsszerepet játszanak a Magyar-féle párt helyi beágyazottságában, megszervezésük pedig a Tisza Párt politikai térnyerésének egyik alapvető eleme.

Trentin Balázs Lajos tehát részt vesz ebben a fontos munkában, érdekeltségei pedig legalább két, tízmillió forintnál nagyobb megbízást kaptak a Diákhitel Központtól akkor, amikor az állami céget Magyar Péter vezette.

A Tisza Pártban betöltött szerepét több tényező is megerősíti: Hadházy Ákos, aki jól ismeri a baloldali politikát, erre utalt, és Trentin közösségi médiás tevékenysége is ezt támasztja alá.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ubulka57-2
2024. szeptember 23. 21:14
Ez miért most derült ki? Miért szűnt meg MP vezérigazgatói tisztsége a Diákhitel Központnál? Utána nem ellenőrizte senki?
sexykitty-5000088
2024. szeptember 23. 21:07
🍓 ️ ­É­­r­t­é­k­e­­l­­­d­­ ­a­­ ­s­­z­e­x­i­ ­p­­u­n­c­­­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
galancza-2
2024. szeptember 23. 21:06
files patkány! magyi petya írta alá b. gyuszkóval a túláraz0tt szerződéseket.....
galancza-2
2024. szeptember 23. 21:03
files patkány! magyi petya írta alá a túláraz0tt szerződéseket.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!