Nocsak: a Tisza Pártnak dolgozik annak a cégnek a tulajdonosa, amelynek 2022-ben csak a Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központtól volt bevétele

2024. szeptember 20. 15:09

Micsoda véletlenek.

2024. szeptember 20. 15:09
null

Nyitókép: Ficsor Márton / Mandiner.hu

A Diákhitel Központ Magyar Péter vezetésével több olyan céggel kötött szerződést, amelyeknek más bevételi forrása nem volt – adta hírül a HVG

A Szabad Európa értesülései szerint tavasszal és nyáron többször is a Tisza Párt aktivistáit irányította Trentin Balázs, akinek a Troia Média Kft. nevű cége 2022-ben kizárólag a Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központtól származó bevételhez jutott. A portál szerint Trentin az aktivistáknak utasításokat adott az utcai kitelepülésekre és a párt kampányvideóinak terjesztésére vonatkozóan, amelyeket képernyőfelvételek alapján rögzítettek.

A Troia Kft. 2022-ben 13,42 millió forint árbevételt ért el, miután az előző év végén hasonló összegű, 13,34 millió forintos szerződést kötött a Diákhitel Központtal. 

A megállapodás értelmében a cég feladata egy 40-50 oldalas tanulmány és egy vezetői prezentáció elkészítése volt a diákhitel nemzetgazdasági hatásairól és várható tendenciáiról. 2022-ben a Troia további 2,3 millió forint egyéb bevételt szerzett, és 2,95 millió forintos adózott eredménnyel zárta az évet, ami messze a legsikeresebb volt a cég számára 2019 után. A vállalat 2020-ban 3,9 millió, míg 2021-ben 1,95 milliós veszteséget könyvelt el. A portál szerint a Diákhitel Központ hasonló szerződést kötött 2020-ban az AC Human Kft.-vel is, amely 2022-ben felszámolás alá került.

A szerződéseket Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szerezte meg, és bemutatta Magyar Péternek. A dokumentumok között szerepeltek azok a szerződések is, amelyeket Magyar februárban túlárazottnak minősített, amikor a politikus ügyet nyilvánosságra hozta. Magyar Péter a Facebookon reagált a tanulmányokkal kapcsolatban, és kijelentette, hogy Hadházy Ákos inkább tegyen feljelentést, ha jogszabálysértést gyanít, mivel neki tiszta a lelkiismerete. Hadházy pedig jelezte, hogy amennyiben nem kap további válaszokat, készen áll feljelentést tenni, ahogy azt más ügyekben is tette korábban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2024. szeptember 20. 17:19
Szar ügy, mi skacok? Látni, érezné, tapasztalni, ahogy tégláról téglára fordul a közhangulat a Tisza felé. Szerintem ha október elején lesz újra közvéleménykutatás, ami már árazza a Bese ügyet és az árvízi teljesítményt, akkor az eredmény az lesz, hogy a Tisza már vezet a Fidesz előtt. Na és akkor jön az igazi földindulás. Olyan gyűlöletkampànyba kezd a kormány, amilyet még nem láttatok. Kitartás skacok. Ez már a végjáték. Orbán Viktor utolsó miniszterelnöki cikkusát látjuk. Satuban a tökük. 🤣🤣🤣💪🏻💪🏻💪🏻🌊🌊🌊✌️✌️✌️🇭🇺🇭🇺🇭🇺
kunfia1
2024. szeptember 20. 17:17
Cilinder 2024. szeptember 20. 17:08 Szerinted a Poloskának mennyi időre lenne szüksége, hogy annyit lopjon, mint a gazdád, a Patkány? 2 ciklus max, amennyit kaphat, a Patkány meg vagyonelkobzást és életfogytiglant, ha szerencséje lesz.
Skywalker_bp
2024. szeptember 20. 17:11
Cili cilinder, összedôl a NER.
Cilinder
2024. szeptember 20. 17:08
Véleményem:Na ez van amikor ez a nagyképű,gazdag ficsúr mindenkit basztat! Már a hülye Hadházy is rászállt! Egyébként meg akinek van egy kis értelem a fejében és nem olyan Isten verte sötét,mint a hivek ,azok tisztában vannak vele az eddigiek alapján,hogy ez a kis tangos majom minden bünre képes,aztán pedig ösze-vissza hazudozik!Gratula a hülye Orbánfobiásoknak,sikerült a legaljább,ócska alakot a pajzsukra emelni! Éghet a pofájuk,már ha lenne rajta bőr!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!