Kombájn gázolt halálra egy kerékpárost Battonya határában, majd tovább hajtott

2024. szeptember 04. 08:25

Sokkoló eset.

2024. szeptember 04. 08:25
null

Nyitókép: police.hu

A police.hu arról ír, hogy 

meghalt egy 17 éves fiú Battonya határában. Láthatósági mellény nélkül, kivilágítatlan biciklivel kerékpározott, 

amikor a gyanú szerint egy kombájn elütötte. A gép vezetője elhagyta a helyszínt, de a rendőrök azonosították és előállították.

Mint kiderült, egy Dombegyház felől a város irányába tartó busz vezetője este nyolckor jelentette be, hogy egy élettelen férfit vett észre az út szélén és mellette egy összetört kerékpárt. 

A rendőrök adatokat gyűjtöttek, kamerafelvételeket elemeztek, és kiderítették, hogy a 17 éves battonyai fiatalembert egy kombájn üthette el.  A gép vezetőjét éjfél után néhány perccel hódmezővásárhelyi otthonából állították elő. 

A baleset áldozata nem viselt láthatósági mellényt, és nem világította ki a kerékpárját.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt nyomozást rendelt el, és a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki az 58 éves hódmezővásárhelyi férfit, írják.

A tragédia kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy rövidülnek a nappalok, ősszel egyre többet kell majd szürkületben, sötétben közlekedni. A kerékpárosok szereljék fel szabályosan a biciklitartozékokat, és viseljenek láthatósági mellényt, fényvisszaverő ruhát! A lámpák, a prizmák a biztonságos közlekedés alapkellékei. Ha személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet szenvedtek, vagy balesetet okoztak, de sérült nincs, viszont nem tudják rendezni a kárt, ne hagyják el a helyszínt, hívják a 112-es segélyhívót!

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsaketti
2024. szeptember 04. 14:28
Meg fogják büntetni a kombájnost, magát a balesetet észlelnie kellett, segítséget kellett volna hívnia.
Szuperszig
2024. szeptember 04. 13:57
Volt, hogy előttem darált le a kombájn félig egy Suzukit, a szemközti sávban. Észre se vette. Nem tudom hibáztatni, ha elütött egy kivilágítatlan bármit, ami a közúton volt.
nemecsek-3
2024. szeptember 04. 12:06
Biciklis mentalitás Valószínű, hogy a vezető semmit nem látott, de a biciklisnek hallani kellett minden kétséget kizáróan (hacsak nem volt siket) hogy munkagép közeledik, látnia is kellet ahogy bevilágítja az utat. Remélhetőleg a hatóság nem fog csak azért büntetni hogy a halott mellé prezentáljon egy bűnöst. Országúton mindennél alapvetőbb mind a gyalogosok mind a lassú járművek, -nem csak a biciklik- fokozottan láthatóvá tétele, és ennek az ellenörzése, a hiány szigorú és nem olyan nevelő szándékú szankcionálása ami ma a nullával egyenlő. A munkagépekre is ráférne szabályozás. Ma már 50-60-al is tépnek, szélességük elérheti vidéki utak esetén az útpadkától akár a felezővonalon túl érő szélességet. E mellet autóval éjszaka elmenni horror. Kivilágításuk sem megfelelő, nem mutatja a valós terjedelmüket. Éjszaka nagyon nehezen sokszor utolsó pillanatban észlelhető valós terjedelmük. Lehet, hogy a biciklis sem érzékelte szembefényben, hogy a padkán még gurul fél méter széles kerék
rockercicc
2024. szeptember 04. 08:59
Ideje lenne szigorítani a szabályokat, a bicikliseknek! Kivilágítatlanul közúton??? Én csak azt csodálom, hogy nem történik több ilyen eset!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!