Elképesztő videón, ahogy kiemelik a helyéről Kőröshegyi völgyhíd szerkezetét

2024. szeptember 05. 18:31

Az ország leghosszabb hídjának felújítása zajlik.

2024. szeptember 05. 18:31
null

Nyitókép: MKIF Facebook-oldala

A Kőröshegyi völgyhíd 38 sarujából három jelentősen elhasználódott az évek során. Ezek cseréje szeptemberben kezdődött meg. A művelet nagy pontosságot igényel, és csak a híd teljes lezárása mellett végezhető el, mivel a 

híd szerkezetét néhány centiméterre fel kell emelni a pillérekről, gyakorlatilag kiemelve a hidat a helyéről.

A saruk a híd speciális elemei, amelyek biztosítják a szerkezet szabályozott mozgását és stabilitását. Az autópálya-fenntartó MKIF videót készített a cseréjükről.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2024. szeptember 05. 23:24
Mitől lenne elképesztő, bárgyú firkászok? Sima rutinművelet.
Sróf
2024. szeptember 05. 20:32
Ez az 51 milliárdért épített tökfölösleges szar az SZDSZ-MSZP mementója. Lopás, Strabag, pártfinanszírozás. Emiatt kellett. Akárcsak az M6-oson a síkvidéki alagutak a szántóföldek alatt.
nemecsek-3
2024. szeptember 05. 18:43
Ez már a múlt héten sem volt menő cikk. Nem olvastok kommenteket? Csak a hülye própálko6ik be újra azzal ami elbukott. Azt hiszitek amnéziás birkák vagyunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!