Kiderült, kit jelölhet a Fidesz EP-képviselőnek

2024. szeptember 12. 18:19

Győrffy Balázs augusztusban mondott le mandátumáról.

2024. szeptember 12. 18:19
null

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői közé új tag kerülhet, miután Győrffy Balázs a brüsszeli mandátumáról augusztusban lemondott. Az atv kormányoldali forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Rogán Antal államtitkára, Dömötör Csaba veheti át a helyét az Európai Parlamentben, annak ellenére, hogy nincs a Fidesz-KDNP EP-listájának első húsz helyezettje között.

Bár a Fidesz-KDNP EP-listáján előkelőbb helyen szereplő jelöltek is vannak, a párt nem köteles a lista sorrendjét követni az ilyen esetekben, így a 12. helyen álló jelöltet sem kellett automatikusan választani. Források szerint Dömötör Csaba megfelelő jelölt, mivel sokoldalú diplomáciai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik.

Dömötör jelenleg Rogán Antal kabinetminiszter államtitkára, és több nyelvet beszél, köztük angolt, franciát és németet. Emellett nemzetközi tanulmányokból diplomázott a Budapesti Corvinus Egyetemen, ami tovább erősíti alkalmasságát a brüsszeli feladatok ellátására.

Győrffy Balázs augusztusban mondott le minden közéleti és politikai tisztségéről, miután egy személyes incidens során ittas állapotban konfliktusba keveredett egy nővel, amely tettlegességig fajult. Az eset miatt Győrffy saját elmondása szerint úgy döntött, hogy visszavonul a közélettől, és lemondott európai parlamenti mandátumáról is.

Az ügyben kerestük Dömötör Csaba államtitkárságát, de a hírt egyelőre nem akarták sem megerősíteni, sem megcáfolni. 

 

 

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. szeptember 12. 20:16
Dömötör megy Lázár János jön! Tökéletesen ismerős terepre! Köszönjük Demeter Úr!
Sulammit
2024. szeptember 12. 18:34
Dömötör Csaba minden alkalommal felmosta az ellenzékkel a Parlamentet, annyira felkészült, olyan vitaképes. Jó döntés. Gratulálok a választásához, bár hiányozni fog a Parlamentből nekem.
sagirdilsiz-2
2024. szeptember 12. 18:28
Kocsis-Cake Olivio kb. a 100. volt a listán amikor átvette Karácsony helyét a magyar országgyűlésben, 2018-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!