Kiderült: erre költötte a dobra vert székházból befolyt pénzt az MSZP

2024. szeptember 23. 21:31

Komjáthi Imre azt is elárulta, hogyan akar pártja új szavazókat szerezni, és bűnösnek tartja-e politikustársait a zugló korrupciós ügyekben.

2024. szeptember 23. 21:31
null

Nyitókép: ATV

Az MSZP társelnöke, Komjáthi Imre volt az ATV Szigorlat című műsorának vendége, akit többek között a Mandiner munkatársa, Bokor Gábor kérdezett. 

Először arról, mi az oka annak, hogy noha az elmúlt napokban minden az árvízről szólt, Komjáthi Imre mindössze öt posztot tett ki a Facebook-oldalán erről, Kunhalmi Ágnes még kevesebbet. A politikus szerint ez önmagában nem jelent semmit. Amikor 2010-ben városát, Edelényt „ az évszázad árvize” elöntötte, az ország minden pontjáról jöttek segíteni emberek „a szabolcsi cigányoktól a zalaegerszegi tűzoltókig”. Ezt most tudta visszaadni úgy, hogy az MSZP csapatával, beleértve az elnökséget is, több helyre, így például Vácra is elmentek részt venni a védekezésben.

„Ilyenkor nem a politika a lényeg, hanem a munka és az összefogás.”

Ezután a gyerekvédelemről esett szó, amellyel kapcsolatban Komjáthi Imre azt tapasztalta, mintha a politikustársainál alábbhagyott volna ez ügyben a lendület, miközben ő „egész nyáron Rétvári Bencével levelezett” többek között a gyerekvédelemben dolgozók átvilágításának hogyanjáról és eredményeiről.

A „küszöb alatti támogatottságot felmutatni tudó” MSZP jövőbeli irányai kapcsán Komjáthi kifejtette, hogy lehet megpróbálni nagyon szociáldemokratáknak lenni, és a nagytőke elvárásainak is valahogy megkísérelni megfelelni, meg lehet ebből a keretből kicsit kilépni, és rámutatni arra, 

„hogy nem csak a kormány felelőssége mindig az, ami történik. Hanem a nagytőke, a kapitalista rendszer felelőssége is. 

Hogy ez mit csinál a bolygóval és az emberekkel, azzal kell foglalkoznunk, rendszerkritikus hangot is megütve.”
 

Arra a kérdésre, ha szeretnének ennek révén is új szavazók felé nyitni, azzal hogyan fér össze, hogy „Baja Ferenc mellett vádat emeltek Molnár Zsolt, Horváth Csaba és Tóth Csaba ellen”, Komjáthi úgy válaszolt: „rendkívüli módon bízom az igazságszolgáltatásban és a politikustársaim ártatlanságában”. Az MSZP zuglói felelősségét firtatva a korrupciós botrányok kapcsán pedig azt mondta, bár minden korrupciós ügy fontos ügy, „az MSZP vezetése nem nyomozó hatóság”, miért nem gyorsították meg az illetékesek a sok éve húzódó eljárást. Ha meg az említett személyek valóban bűnösek, el kell őket ítélni.

Hogy indul-e az MSZP elnöki tisztjéért, úgy felelt, a párt a szeptember végi kongresszusán fog alapszabályt módosítani, aminek az egyik kérdése, hogy megmarad-e társelnöki rendszer Ha nem, csak akkor méreti meg újra mmagát, mert neki és az MSZP tagságának is volt problémája ezzel a rendszerrel: „egy vezető kell, és azután menjenek az emberek”.

A Villányi úti pártszékház eladása szintén terítékre került: a befolyt összeg „üzleti titok”, 

a pénzt egy MSZP-hez köthető alapítvány kezeli, amelynek a legfőbb célja a szociáldemokrácia terjesztése.

Legvégül pedig, Budapestről szólván Komjáthi úgy vélekedett, a jelenlegi főpolgármestert kell támogatni. A munkáját korábban főpolgármester-helyettesként Komjáthi szerint nagyon jól végző Tüttő Kata „Budapest szerelmeseként” ott van a Fővárosi Közgyűlésben, bár „a jelenlegi viszonyok között csoda lenne az újraválasztása erre a posztra”.

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000088
2024. szeptember 23. 23:26
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­k­­e­­­l­d­­­ ­a­ ­­s­­z­e­x­­­i­­­ ­p­­­u­­n­­­c­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Burg_kastL71-C
2024. szeptember 23. 23:22 Szerkesztve
Beszédes ebben a vérvörös felsőben, hogy mintha a mutatott kalapáccsal verne agyon bárkit, aki nem kommunista. Üzenetnek szánja, aki szemben áll vele. Végülis passzol hozzá, ez az ikon volt mindig is jellemző rájuk több mint 100 éve már. Meggyőzlek, ha bele döglesz is... A hatalmas pártingatlanvagyont megörökölték 1990-ben, amit szinte nyom nélkül feléltek máig úgy, hogy semmi komoly maradandót nem tudnak felmutatni bármelyik kormányzati ciklusuk kapcsán sem. Ezek egy csődtömeg ... és még mindig nem érti. " A szociáldemokráciát terjeszteni ... " Az B+, azt, meg az éhségmenet, az aranytégla meg a bécsi trezorban szinyelt...
nemugatolmerkapol
2024. szeptember 23. 23:01
Vajon nagyobb, soha ki nem fizetendő adósságot hagynak maguk után, mint a SZADESZ? Szerintem meg tudják csinálni!
titi77
2024. szeptember 23. 22:36
a népszabadságot is hazavágták,pedig az volt a szavazóbázisuk alapja. a Csuhaj Ildikó időben kapcsolt! mi lesz Veled MSZP? R.I.P.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!