Kiakadt Bayer: Magyarországnak nincs joga, hogy ellenőrizze a határait?!

2024. szeptember 16. 10:33

A publicista indulatosan reagált arra, hogy Olaf Scholz kancellár bejelentette, Németország ellenőrzést gyakorol a saját határai felett.

2024. szeptember 16. 10:33
null

Nyitóképünk: Képernyőfotó/HírTV

 

A Hír TV Sajtóklub című műsorában Bayer Zsolt is kitért arra, hogy az Európai Unió legnagyobb tagállama, Németország a schengeni övezet kellős közepén lezárja az összes határát és újra bevezeti a határellenőrzést. Visszaidézte, hogy Olaf Scholz kancellár bemegy a szövetségi parlamentbe, harcos beszédet mond – ez szerinte olyan, mint amikor a szúnyogcsődör haragszik – és a következőt mondja, Németországnak igenis elidegeníthetetlen joga, hogy ellenőrzést gyakoroljon a saját határai felett.

Tényleg, b…?! És Magyarországnak véletlenül nincs ilyen joga?!”

– tette fel indulatosan a kérdést a publicista. „Mert mi a saját déli határunkat zártuk le és ellenőrzést gyakorlunk. Ezért 80 milliárd forintos büntetést kaptunk és napi egymillió eurót kellene fizetnünk a rohadt, szemét, mocsok, gazemberekből álló Európai bíróság miatt. És most jön Scholz és üdén, fitten bejelenti, hogy a németeknek joguk van ellenőrzést gyakorolni a saját határuk felett?! Mi van?!”

Kijelentette, csak egy dologban bízik – mert persze azt meg fogja magyarázza a sajtó, a Politico, a 444, az összes fosláda hogy Scholz miért frankó, az Orbán miért nem –, hogy az Európai Unióban élő embereket az idők végezetéig nem lehet átverni. „Sőt, ebben biztos vagyok” – mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gegrolla
2024. szeptember 17. 18:00
Ja, és hogy lehet azt elérni, hogy ez a kibaszott Ezt még nem látta?Maradjon velünk ajánló eltűnjön, de örökre???
gegrolla
2024. szeptember 17. 17:59
Igaza van Bayer Zsótinak, kurvára.Solcék rohadjanak meg, de még inkább az összes köcsög brüsszelita geciputtony.
rezeda-kazmer
2024. szeptember 17. 12:15
Egyáltalán mit keres egy határellenőrzés a schengeni övezet kellős közepén? Ez nem ütközik a schengeni megállapodásba? Milyen okokból lehet visszavezetni? Nem lehetne perelni ezért ezeket a morálbajnokokat? Másrészt ezzel azt üzenik, hogy külsőt szerintük védik eléggé. Ott fennmarad továbbra is a bünti akkor, mi meg majd fű alatt jól kidobáljuk vissza hozzájuk a nem kellőket? Szépen alakul ez az eu. Eddig mindig ráb.sztunk, valahányszor fejlettisztánnal kerültünk egy szövetségi rendszerbe. Most meg még az antanttal is... Valahogy nem ismernek semmilyen mértéket, ami az önérdeket illeti.
aquila
2024. szeptember 17. 09:21
Csak én látom a hírnek egy másik oldalát? Szerintem ugyanis a németek nem a migráció ellen zárják le a határaikat - hiszen azt a zöldhatáron is meg kellene tegyék -, hanem ellenük, hogy ne szállíthassuk Brüsszelbe vagy hozzájuk busszal közúton a migránsokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!