Bekövetkezett: Németország mostantól ellenőrzi határait

2024. szeptember 16. 08:51

Minden német határátkelőt ellenőriznek hétfőtől.

2024. szeptember 16. 08:51
null

Nyitókép: David Young / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

A korábbi bejelentésnek megfelelően Németország hétfőtől elkezdte újra ellenőrizni a határait. A német hatóságok minden határátkelőn vizsgálják a belépő utazókat, kamionosokat – az ígéretek szerint viszont nem minden egyes belépőt, 

hanem „okos kontrollal” válogatva

– ahogy Nancy Faeser belügyminiszter fogalmazott.

A németek már az elmúlt időszakban is ellenőrizték a lengyel, cseh, osztrák és svájci határszakaszaikat. Ehhez mostantól a francia, belga, luxemburgi és dán határszakaszok is csatlakoznak – az EU központjában fekvő nagyhatalom tehát 

gyakorlatilag véget vet a schengeni zóna szabad határátjárásának.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök „elfogadhatatlannak” nevezte a németek döntését, és a lengyelek szerint őket előzetesen nem értesítették a terveikről, bár a németek ezt állították.

Olaf Scholz német kancellár azt ígérte, hamarosan egyesével fog beszélni az érintett európai vezetőkkel.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2024. szeptember 17. 10:13
Fegyenc8kunfia1 2024. szeptember 16. 10:05 Mivel és ki hívja meg köcsögarcú? Ti szajkóztátok, hogy az a baj, hogy tobábbmennek...." Azzal hívjátok be, vén buzi, hogy a gazdád befuvarozza őket Brüsszelbe, de már Ausztria visszaküldi őket ide. Költöztesd be őket a kéglidbe, barom!
Harula
2024. szeptember 17. 05:14
Nem értem kit akarnak ezzel megetetni. Munkámból kifolyólag évente többször vagyok rövid időre Németországban, Stuttgartban pl elvétve látni fehér embert, főleg nappal. München hasonló de még nem ilyen durva, Düsseldorf szintén. A kisebb városok is tele arab, afrikai bevándorlókkal. Az ott lakó németeknek elég körbenézni ha kilépnek az a bejárati ajtón. Voltam olyan élelmiszerboltban ahol megkérdeztem az árufeltöltőt hogy hol találok édességeket de nem beszélt németül. Értem én hogy jönnek a választások de ezzel senkit nem vernek át.
survivor
2024. szeptember 16. 11:42
Orbán biztosítja a szabad mozgás /migráció alapvető emberi jogát a szeggggény menekülőknek. Viszi őket a Szabadság és Jogok földjére..... (Persze csak trollkodik....) De belga Kongó miért nem jó ?? :-))
W23458
2024. szeptember 16. 11:40
Nem értem ezt az ellenőrzést. Akkor most nem fogják beengedni ezentúl a migriket vagy mit ellenőrizek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!