Jakab Péter föltámadt: utcai blokádra buzdít Magyar Péterre támaszkodva

2024. szeptember 01. 07:22

Mondanivaló továbbra sincs, uszítás továbbra is van.

2024. szeptember 01. 07:22

Nyitókép: Facebook 

„Utcai blokád szervezésére és az Országgyűlésre gyakorolt nyomás

 jogellenes nyomásgyakorlásra irányuló cselekmények, melyek adott esetben büntetőjogi relevanciával bírnak” 

– mondta a Magyar Nemzetnek ifjabb Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogászt annak kapcsán kérdezték, hogy Jakab Péter egykori Jobbik-elnök most Magyar Péterrel szűrné össze a levet, és utcai nyomásgyakorlással oszlatná fel az Országgyűlést.

Ha Magyar Péter biztosítja az utcai nyomásgyakorlást, azaz tüntetést, blokádot, akkor én kezdeményezem a parlament feloszlatását és az előre hozott választás kiírását”

 – írta a Facebookon Jakab Péter.

Jakab arra kéri Magyart, hogy „biztosítsa a társadalmi, utcai nyomásgyakorlást egészen addig, amíg a Tisztelt Ház meg nem hajol a népakarat előtt, s meg nem szavazza önmaga feloszlását”.

Lomnici alkotmányjogász kifejtette: az alaptörvény biztosítja a békés gyülekezés jogát, amely minden magyar állampolgárt megillet. „E jog alapján a polgárok szabadon szervezhetnek és vehetnek részt gyűléseken, amennyiben azok békések és nem sértik mások jogait. Azonban a gyülekezési jog gyakorlása nem korlátlan, ugyanis, 

ha a blokád vagy tüntetés békés jellege megszűnik, akkor a gyülekezési jog korlátozása alkotmányellenesnek minősül 

és a hatóságok kötelesek feloszlatni a gyűlést”. 

Hangsúlyozta: aki nagy nyilvánosság előtt, a köznyugalom megzavarására alkalmas módon a hatóság rendelkezésével szemben általános engedetlenségre uszít, bűncselekményt követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

A tizennégy éve kormányzó jobboldal számára a mindenszarizmus újjászületése édes kihívás – de kihívás.

 

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmoilfree
2024. szeptember 02. 23:08
Agresszív kismalac. (kismamusz)
pepepapa
2024. szeptember 01. 17:09
2 Peti egy csárdában te atya ég!
2024. szeptember 01. 16:28 Szerkesztve
A kis zsebnáci Jakab attól fél, hogy a 2026 választást is el fogják veszíteni, és be se kerül a parlamentbe a hol neonáci, hol neokomcsi pártjával. Ezenkívül szánalmas, amikor valaki elveszít egy választást, és arra sem képes, hogy a következő választásig nyugton maradjon. Mert jelenleg egy kisebbség akarna csak előrehozott választást - amit amúgy kizárólag kormányzási válság idején lehetne tartani, és itt a stabil 2/3-dal erről szó sincs -, a többségnek jó úgy, ahogy van. És ennek megfelelően amit a primitív bunkó Jakab csinál, az nem más, mint erőszakra való felbujtás a többség akarata ellen. Így dutyiban a helye, senkinek semmi szüksége arra, hogy egy izgága, frusztrált kisebbség zavargásokat okozzon.
Dunhill67
2024. szeptember 01. 16:21
"és utcai nyomásgyakorlással oszlatná fel az Országgyűlést."...esze mint egy marék lepkének,baszki:))... a négyszeresen kétharmados többséggel megválasztott kormányt akar utcai demonstrációval megbuktatni?....csak nehogy úgy járjon (járjanak) mint 2006-ban az a jópár szerencsétlen akiket a "demokratikus" rendőrség vert félholtra...mert már igencsak lenne igény rá:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!