Itt van minden, amit a Digitális Állampolgárság Programról tudni kell (VIDEÓ)

2024. szeptember 02. 07:21

A kormány mindenkit arra bíztat, hogy legyen digitális állampolgár.

2024. szeptember 02. 07:21

Nyitókép: dap.gov.hu

 

Indul a Digitális Állampolgárság Program – osztotta meg a Facebookon a magyar kormány. 

Dömötör Csaba a Miniszerelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, hogy a program „lelke” egy mobiltelefonos alkalmazás, amellyel egyre több ügyet lehet majd egyszerűen, sorban állás nélkül elintézni.

Ha valaki letöltötte a programot és a szükséges regisztrációt is elvégezte a kormányablakban, akkor a következő napokban kap majd egy értesítést a mobiljára, onnantól tudja majd használni az alkalmazást. 

Az államtitkár elmondta, mostantól például a rendőri igazoltatásnál sem kell a személyi, elég lesz a telefonon lévő applikációt használnia annak, aki már regisztrált. Továbbá a mobilalkalmazásban minden személyes adat is elérhető lesz. Nem kell külön előkeresni például az TAJ számot, a kocsi adatait, vagy éppen az igazolványok számait – sorolta a digitális állampolgárság előnyeit Dömötör Csaba. 

Az új alkalmazással egyszerűbben és gyorsabban lehet majd belépni az állami felületekre. Ez vagy 200 állami felületen jelent majd segítséget – tette hozzá. Az alkalmazással a kormányablakokba is lehet majd időpontot foglalni. Továbbá egy gombnyomással lehet majd erkölcsi bizonyítványt is igényelni. 

Az államtitkár arra bíztatott mindenkit, hogy vegyen részt a Digitális Állampolgárság Programban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2024. szeptember 02. 13:35
Jó dolog lesz ez, én letöltöm és regisztrálok.
Ez D-dúr és e-moll
2024. szeptember 02. 11:19 Szerkesztve
A kínai tanácsadó elvtársak instrukciói alapján mi is beléphetünk az egységnek és egyenlőségnek abba a szép új világába, ahol a Párt és a lakosság már egy test, egy gondolat.
istvanpeter
2024. szeptember 02. 10:45
No, ez már a digitális rabszolgaság kezdete lenne. Pedig már a mobil telefont is utálom.
h040183
2024. szeptember 02. 10:14
Ezt pedig most kár erőltetnie a Fidesznek! Se igény, se támogatottság. És a nettó hozzáadott érték, úgymint "nem kell sorbaállni" egy kamu.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!