Ilyet még nem látott a Balaton: különleges jármű jelenik meg a magyar tengeren (VIDEÓ)

2024. szeptember 24. 06:12

Mutatjuk.

2024. szeptember 24. 06:12
null

Nyitókép: Getty Images / belizar73

Az Infostart arról ír, hogy eddig nem volt nem volt olyan gyors és hathatós mentőeszköz a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata flottájában, amellyel jégen és mocsárban is menteni tudnak – erről a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata számolt be közösségi oldalán.

Hozzáteszik: sok fejtörést okozott eddig, hogy miként lehet hatékonyan és gyorsan menteni mocsárban vagy jégen, 

többnyire gyalogszerrel vagy amikor lehetett, korcsolyával oldották meg a feladatot, 

de ez sok energiát emésztett fel és nem volt túl hatékony.

2019-ben kezdtek aktívan dolgozni azért, hogy beszerezzenek legalább egy airboatot, vagyis légcsavaros hajót, tudjuk meg. Felvették a kapcsolatot amerikai gyártókkal, kerestek európai megoldásokat, és végül 2,5 éve találtak egy helyet Csehországban, ahol két darab amerikai gyártású, újszerű légcsavaros hajót kínáltak eladásra 40 millió forintért. 

Mint kiderült, a tulajdonos csak a kettőt egyben volt hajlandó eladni, ezért gyűjtés indult, amelyben 68 alkalommal érkezett célirányos támogatás, összesen 7 millió 597 ezer 200 forint magánszemélyektől és gazdasági szereplőktől. Közben

 az eladóval folytatott alkudozás vége 26 millió forintos eladási ár lett, 

a szükséges 18,4 millió forintot az egyesület munkáiból származó bevételekből fedezni tudták, így vásárolták meg a két légcsavaros mentőeszközt.

Íme:

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000088
2024. szeptember 24. 08:46
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­­k­e­l­­d­­­ ­­­a­­ ­s­­­z­­e­­x­­­i­­­ ­­p­u­­n­­c­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
kir2vik
2024. szeptember 24. 08:45
Szuper. A vízimentők nagyon fontos munkát végeznek.
békalepcse2.0
2024. szeptember 24. 08:00
Szerintem egy ilyet itthon is össze lehet kalapálni. Egy használható autómotor, valami leselejtezett repülőről légcsavar és elegendő alulemez kell hozzá. Hegeszteni itthon is sokan tudnak.
stormy
2024. szeptember 24. 07:28
vettek maguknak egy haszontlan játékot. btw egy dolog megvenni és egy másik fentartani... jellemzően nagyblokkos autómotor hajtja ami a max teljesítménye környékén üzemel. motoroknál nem a hosszú élet titka. btw ez egy egy szegénységi mutató... itt gyűlytést kell szervezni, floridában meg az evergladesi redneck-ek játéka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!