Ilyen nincs: a szuverenitásért aggódik a határon túli választókerületek kapcsán a DK

2024. szeptember 03. 14:04

A párt aláírásgyűjtést indít a sajtóban megjelent ötlet kapcsán.

2024. szeptember 03. 14:04
null

Nyitókép: képernyőmentés

A határon túli egyéni választókerületek létrehozása ellen indít online aláírásgyűjtést a Demokratikus Koalíció (DK) – közölte a párt frakcióvezető-helyettese.

Arató Gergely keddi, online sajtótájékoztatóján, indoklásként, arról beszélt, hogy a sajtóban megjelent hírek szerint a Fidesz határon túli egyéni választókerületek létrehozására készül. Információk szerint a kormány komolyan vizsgálja ezt a lehetőséget, amellyel szerinte a párt gyengülése esetére is biztosítható a többség.

 A DK szerint az elképzelés értelmében az eddigi egy-kettő helyett nyolc-tíz mandátumról dönthetnek majd a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, határon túli, magyar állampolgárok. Arató szerint ez a magyar választási rendszer brutális torzítása, mert „azok akadályozhatják meg a kormányváltást 2026-ban, akik nem élnek itt, nem veszik igénybe a magyar oktatást vagy egészségügyet, nem viselik a döntésüknek a következményeit”.

„Nem dőlhet el a határainkon kívül, hogy mi történjen a határainkon belül – ezt nevezik szuverenitásnak, bármit is hazudik a magyar jobboldal. Minden jóérzésű embert arra kérünk, hogy csatlakozzon az aláírásgyűjtésünkhöz – most kell megállítanunk a Fidesz választási csalásait!” – jelentette ki a politikus.

 

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2024. szeptember 08. 14:31
Hogy ti milyen ótvaros mocsadék képmutatók vagytok , amit ti fujtok azt mindig a határon kivül döntik el a globalista tetves multik - ti mindig azzal vádoltok másokat amiket ti csináltok / követtek / követtetek el . Férges aljadékok ,.
Voloka
2024. szeptember 07. 06:31
Ja, s majd szavaz a " 23 millió román " ! Idióta DK, tessék úgy politizálni, hogy minden magyarnak tetszen, s akkor nincs baj! Miért nem lehet megérteni, hogy magyarok ellen politizálva nem lehet választást nyerni? ( Költői kérdés...)
kissb56
2024. szeptember 03. 19:01
Ez a zsírpacni arató 40 körül lehet, de 60-nak néz ki. Ennyire toxikus a déká.
herden100
2024. szeptember 03. 18:51
images.app.goo.gl/LUqCzpg6ANHwRTza9 EGYSZERŰEN SZÚTYKOK VAGYTOK. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!