Hamarosan vége a rekkenő hőségnek

2024. szeptember 06. 07:20

Már nem kell sokat aludni a 30 fok alatti hőmérsékletért.

2024. szeptember 06. 07:20

Nyitókép: MTI/Varga György

A Kiderül.hu előrejelzése szerint a felhőzet fokozatosan átvonul a Győr-Szeged vonal fölé. Délelőtt elszórtan záporok várhatók délnyugaton és nyugaton, míg délután és este a középső országrészben is előfordulhat csapadék, néhány zivatarral délnyugaton. Az északi szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében erős lökések is várhatók. 

A nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul, míg késő estére 18-25 fok közé csökken.

Szombaton sok napsütésre lehet számítani, de időnként gomolyfelhők jelenhetnek meg, amelyekből helyenként zápor, zivatar alakulhat ki. Több helyen élénk déli, délkeleti szél fog fújni, míg hajnalra délnyugaton pára és köd képződhet. A hőmérséklet 28-33 fok között alakul.

Vasárnap kezdetben napsütés lesz jellemző, délután azonban nyugat-délnyugat felől felhők érkeznek, míg északkeleten továbbra is napos maradhat az idő. 

Helyenként futó záporok, zivatarok alakulhatnak ki, és élénk, erős déli, délkeleti szél várható. A csúcshőmérséklet 29-34 fok között lesz.

Hétfőn és kedden egy sekély ciklon hatására több helyen várható ismétlődő zápor, zivatar és kiadósabb eső. Szeles időre lehet számítani, hétfőn 21-32 fok közötti hőmérsékletekkel, kedden pedig 20-26 fokra csökken a hőmérséklet.

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulakman
2024. szeptember 06. 07:58
Riasztást kiadni, nálunk 2 hónapja egy szem eső nem sok annyi se esett, ha elindul végre akkor nem riasztást kérek hanem az örömódát!
Swansea2688
2024. szeptember 06. 07:30
Csodás. És akkor most indulhat a 8-9 hónapon át tartó vinnyogás, hogy hideg van, mikor lesz végre nyár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!