Gyurcsány Ferenc mindenkit érintő bejelentést tett – erre senki nem számított

2024. szeptember 14. 08:58

Könyvet írt a volt kormányfő, meg is lehet venni, ha valaki 416 oldalon keresztül szeretné gondolatait olvasni.

2024. szeptember 14. 08:58

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Gyurcsány Ferenc klaviatúrát ragadott és írt egy könyvet – női álnéven – amely pár nap múlva meg is fog jelenni.  

Ez „A kereszt halála”, „Kate Vargha” tollából. 

A volt kormányfő a Facebook-oldalán szombaton dicsekedett el a regénnyel: „Írtam egy regényt, és bár tudom, hogy elég nagyképűen hangzik, mégis mondom, szerintem egészen jót. Na jó, akik eddig olvasták, család, barátok, a kiadó emberei, ők is ezt mondják.”

A regény keletkezésének történetét is megosztotta a nagyérdeművel a volt kormányfő, mindenki hatalmas örömére: „Amikor éppen nem a politika mindenfajta nyavalyája és öröme tölti ki az életemet, akkor sportolok, olvasok, főzök, sakkozom, ezekről többet vagy kevesebbet már korábban is elmondtam, megmutattam. Aztán amikor ez nem volt elég, akkor írtam.2005-ben, még akkor, amikor hivatalban voltam, írtam egy politikai könyvet, az Útközben-t. 2013-ban jött egy szakácskönyv, majd mindenfajta fikciós szövegek, maximák, tárcák, esszék, novellák, de akkor még csak magamnak, a számítógép memóriájának. 

Nem is olyan rég pár rövid, a Facebookra kitett asszociatív politikai szövegemet szabadversként kezdték értelmezni, bár nekem eszembe se jutott, hogy azok szabadversek lennének.”

Mivel Gyurcsány szeret kilépni a mindennapi munkájából, így ő ír – „Nem nézek tévét, nem járok meccsekre, vagy bulikba. Írok. Ez az én pihenésem”.

„Tavaly tavasszal hirtelen ötlettől vezetve, pár perc gondolkodás után megírtam egy elképzelt krimi első fejezetét. Csak úgy játékból, egyszerűen tudni akartam, hogy megy-e. De akkor még magam se hittem, hogy meg is fogom írni a regényt. Aztán pár héttel később újra elkezdett foglalkoztatni a dolog. De mielőtt folytattam volna az írást, ezt az első fejezetet elküldtem egy jól ismert és elismert írónak, megkérdezni, hogy mit gondol róla. Pár nap múlva azt válaszolta, hogy »nem is olyan rossz«, illetve ellátott pár tanáccsal arra az esetre, ha úgy döntenék, hogy folytatom a regényírás kalandját. És úgy döntöttem.”

Megmagyarázta az írói álnév történetét is: „Íróként édesanyám nevéből [Varga Katalin – a szerk.] képzett nevet használok, Kate Vargha. Így egyértelmű lesz, hogy mit mondok, írok politikusként, és mikor egyszerűen csak mesélek a saját, és remélem, az Önök örömére. Anyám megérdemli, hogy így megmaradjon a neve. Csodálatos asszony volt.”

A könyv szeptember 20-án fog megjelenni, a vállalkozó lelkek 416 oldalon olvashatják Gyurcsány gondolatait, kreativitásának szüleményét.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2024. szeptember 14. 14:33
Történelmi küldetést teljesít az álnévvel, a sógor diplomadolgozatát is így adta be.
sagirdilsiz-2
2024. szeptember 14. 14:13 Szerkesztve
Ha Kate Vargha könyvében jobb a stílus, mint a facebook-os asszociációkban, majd kiderülhet, hogy Kati néni a gázóra szekrényben rejtegette a kéziratot.
formaegy-2
2024. szeptember 14. 13:51 Szerkesztve
A halál 50 órája. Ja, bocs! A hazugság 50 órája. Ezt is a volt sógorodtól loptad? Amúgy miért "mindenkit érintő"??? Még hozzá sem érnék, nehogy leprás legyen a kezem! Gratulálok Mandi az ország legaljasabb emberének a reklámozásához! Szégyen!
Kamcsatka5
2024. szeptember 14. 13:31
Csótány! megebédeltél? nem akadt a csont a torkodon? pedig emlegettelek, hogy rohadnál meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!