Frank Füredi helyretette a Politicót Orbán Balázs ügyében

2024. szeptember 26. 21:33

A szociológus szerint a lap szándékosan forgatja ki Orbán Balázs szavait.

2024. szeptember 26. 21:33
null

Nyitókép: Ficsor Márton

Frank Füredi szociológus az X-en tett közzé egy bejegyzést, amiben egy Politico cikkre reagált. A Politico cikke Orbán Balázs 1956-os forradalomról való kijelentéseiről szól. A miniszterelnök politikai igazgatója már tisztázta magát ebben az ügyben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Füredi szerint a Politico szándékosan elferdíti Orbán Balázs nyilatkozatát. 

„Az 1956-os magyar forradalom és az orosz megszállók elleni harc érvelésének fő irányvonala semmiben sem hasonlít a jelenlegi orosz-ukrán háborúhoz”

 – tette hozzá a szociológus.

Füredi szerint Orbán Balázs nem azt állítja, hogy rossz volt a magyar szabadságharcosok részéről, hogy ellenálltak az orosz agressziónak. Majd a szociológus hozzátette ,hogy Orbán elismeri a szabadságharcosok hősies erőfeszítéseit. 

Szerinte a miniszterelnök poltikai igazgatója „úgy véli, hogy 2024 nem 1956, és a korábbi tapasztalatok és a jelenlegi konfliktus kontextusa miatt csakis diplomáciai válasznak van értelme Oroszország viselkedésére”

Frank Füredi bejegyzését itt nézheti meg:

 

 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 27. 00:33
Azért megmondhatná valaki a Füredinek, hogy '56-ban nem Oroszország volt, hanem Szovjetunió, aminek része volt mellesleg Ukrajna is. A többi nagyjából stimmel.
2024. szeptember 26. 23:23 Szerkesztve
az a kérdés, amit orbán balázs felvet, az egy elvi kérdés: érdemes e és mennyire/meddig harcolni a túlerő ellen? hősiesség vagy ostobaság? ez bizony egy igen fogas kérdés! orbánnak van egy véleménye, amit 1849ből és 1956ból szűrt le. lehet, hogy másnak, pl az ukránoknak más a véleménye. ők szeretnének, hősként, megszűnni mint nemzet. de ez legyen az ő választásuk. orbán csak ennyit mondott.
Krupp Skya
2024. szeptember 26. 23:04
Kovács Ubul 2024. szeptember 26. 22 Te még kőkorszaki komcsi vagy Ubul bácsi ? Bírom amikor az ÁVÓ teljes legénysége komcsizik
mysstes
2024. szeptember 26. 22:58
orbán balázsnak kétszeresen is igaza van, mert: 1849 ben, amikor az osztrákok ránk hívták az oroszt, akkor is letettük a fegyvert, mert csak értelmetlenül haltunk volna meg, akkora volt a túlerő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!