Fellélegezhetnek a bringások és a gyalogosok: véget ért a Margit híd felújítása

2024. szeptember 01. 17:03

A felújításnak köszönhetően jelentősen javul a Margit hídon a Buda és Pest között, valamint a Margitszigetre kerékpározó több ezer embernek a szolgáltatás színvonala.

2024. szeptember 01. 17:03
null

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Befejeződött a Margit híd északi oldalán futó kerékpárút felújítása, vasárnaptól ismét birtokba vehetik a szakaszt a kerékpárral közlekedők - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. Azt írták: 

az elmúlt hetekben több munkát elvégeztek, teljesen felújították a kerékpárút burkolatát is. A felújítás végeztével ismét mindkét irányba két-két sáv áll a gépkocsival közlekedők rendelkezésére a hídon.

A Budapest Közút beruházásában megvalósult, több hétig tartó munkák során eltávolították a tönkrement bevonatot, majd új burkolatot fektettek. Újrafestették az útburkolati jeleket, valamint a kerékpáros piktogramokat, kicserélték a kerékpárút és a gyalogjárda közötti taktilis útburkolati jelzéseket is - ismertették.

A felújításnak köszönhetően jelentősen javul a Margit hídon a Buda és Pest között, valamint a Margitszigetre kerékpározó több ezer embernek a szolgáltatás színvonala. A Margit hídi kerékpárút az egyik legfontosabb kerékpáros útvonal a fővárosban, amely összeköttetést teremt a Duna-menti, a margitszigeti, valamint a Szent István körúti kerékpáros útvonalak között - írták.

A Margit híd északi járdáján lévő kerékpárúton a tavaly nyári adatok alapján naponta átlagosan több mint 10 ezer alkalommal keltek át kerékpárral vagy más mikromobilitási eszközzel, a legforgalmasabb napokon ez a szám a 18 ezret is elérte.

Kitértek arra is, hogy az elmúlt időszakban sok kerékpárosbarát fejlesztés valósult meg a fővárosban, több a közösségi költségvetés részeként. Nyár elején a XI. és a VI. kerületben is több helyen tették biztonságosabbá a kerékpársávokat. A munkák során olyan fejlesztések valósultak meg, amelyek a közlekedés minden résztvevőjének segítséget nyújthatnak a forgalmi rend könnyű és egyszerű felismerésében. A beruházások következtében a kerékpárral, az autóval vagy a gyalog közlekedők is biztonságosabban haladhatnak. Ezek a fejlesztések a néhány évvel ezelőtt életre hívott fővárosi közösségi költségvetésnek köszönhetően valósultak meg - írták.

A BKK megemlítette: 

már elindult a szavazás a következő időszakban megvalósítható programokról, így lehetőség van arra, hogy a fővárosban élők döntsenek az őket érintő fejlesztésekről és beruházásokról.

 A szavazás a budapest.hu oldalon érhető el.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. szeptember 01. 20:45
Gerio Csirió Bébi Báby
2024. szeptember 01. 20:04 Szerkesztve
Egy hónapig szivattak sok ezer embert, mert egy szerencsétlen 4 tagú brigád dolgozott összesen. Ez kb egy 5 napos munka lett volna, de nyílván a nyertes pályázó leszedte a 70%-os sápot, aztán a szerencsétlen alvállalkozó meg ennyi munkaerőt tudott a maradékból kigazdálkodni. Az ilyen kényes közlekedési projekteknél maximum időt szokás kikötni, ez itt elmaradt, így szivattak egy fél várost, hogy lehessen eleget lopni. Bravó Karácsoy, szégyeld magad sokadszorra is.
akiaki
2024. szeptember 01. 19:26
sikerült egy fővárosnak többszáz méter piros festéket hónapok alatt feljavítani? geri for prözident!
nyugalom
2024. szeptember 01. 18:00
Lassú munkahoz idő kellett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!