„Ez nagyon gáz” – a Facebookon folytatódik a Tordai-Hadházy csörte

2024. szeptember 01. 22:40

Tordai szerint „stratégiai hiba” lett volna, ha nemcsak a Párbeszédből, a frakcióból is kilép.

2024. szeptember 01. 22:40
null

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Egymásnak feszült az „ellenzék két titánja”, Tordai Bence és Hadházy Ákos, miután előbbi kilépett a Párbeszédből, ugyanakkor a frakcióban benne maradt, amivel kapcsolatban Hadházy kritikát fogalmazott meg.

Stratégiai hiba

Hadházy korábbi posztjában azt írta, hogy Tordait nyilvánvalóan a „zsíros fizetés” tartotta vissza attól, hogy távozzon a frakcióból, ami „nagyon gáz”.

Tordai a Hadházy által írtakkal kapcsolatban azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy egy független újságírónak először meg kellett volna kérdeznie az ő véleményét is, és hogy Hadházynak inkább a politikai ellenfeleivel kellene foglalkoznia.

Hadházy szombati nyilatkozatában azt állította, hogy Tordai és Keresztes László Lóránt „valódi plusz munkával nem járó díszpozíciókat” visznek és a „fejenként másfél milliós fizetés” miatt nem léptek ki a frakcióból, amikor elhagyták a Párbeszédet.

„Nagyon gáz”

Hadházy Ákos véleménye szerint „ez nagyon gáz”, de úgy vélte, hogy a közelmúlt botrányai miatt ezt senki nem veszi észre, így meg kellett szólalnia. Tordai válaszában leszögezte, hogy őt „a legkevésbé sem a pénz vitte a politikába, hanem a változtatás lehetősége”. Rámutatott, hogy 

ő már akkor a változásért küzdött, amikor Hadházy még a Fidesz tagja volt.

Tordai emllett kifejtette, hogy a politika csapatmunka, és az azonos értékeket képviselő politikai csoportoknak együtt kellene működniük. Hozzátette: „Lehet azt csinálni, amit te: kizárólag a fideszes korrupció feltárására fókuszálni”, de szerinte ez nem elegendő a politikai alternatíva megteremtéséhez. 

Tordai hangsúlyozta, hogy fontos a láthatóságot adó lehetőségek kihasználása és a változásért dolgozó emberek munkájának megfizetése.

Tordai tovűbbá jelezte, hogy a frakcióban a függetlenek vannak többségben, de ők továbbra is a korábbi munkájukat végzik. „A frakció mint munkaszervezet hasznos politikai eszköz, ezért nem léptünk ki, és a jövőben sem fogunk, mert mi nem az ellenzéket, hanem a rezsimet akarjuk gyengíteni” – zárta szavait.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagyadtsolomon
2024. szeptember 02. 19:01
Egymásnak eset a két grál lovag? Na már csak kávét kérek!
bagoly-29
2024. szeptember 02. 15:36
"A korábbi munkájukat végzik" vagyis a kormányt és a NER-t meg a szavazóit gyalázzák, a hazát árulják, plusz jópénzért! Totál etikus hozzáállás!
sagirdilsiz-2
2024. szeptember 02. 11:52
Hadházy FÜGGETLEN KÉPVISELŐ adhatna pénzügyi tanácsot Tordaynak, hogy egy egyszerű FÜGGETLEN KÉPVISELŐ-i tiszteletdíjból, hogyan lehet bécsi kecót venni, repülőgépet reptetni, sok százezer kilométert autózni Magyarország településeire ( miközben Zugló képviselője), sok-sok pénzbüntetést kiegyenlíteni,--- kihagytam valamit?
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2024. szeptember 02. 11:16
Tordai beszél korrupció-ellenes harcról? Akinek a felesége tanácsadó a II. kerületi önkormányzatnál? (hogy közérthető legyen: a tanácsadó osztja az éccát, cserébe kapja a zsét, csak felelősséget nem visel semmiért, így munkája nem ellenőrizhető, főleg nem számonkérhető) Avagy az engedély nélküli házat lebontotta-e? Ha nem, miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!