Eljött a nagy nap: újra vízre bocsátják Fa Nándorék legendás hajóját (FOTÓK)

2024. szeptember 04. 13:15

A Szent Jupátot a vitorlázó szakmai útmutatása alapján restaurálják.

2024. szeptember 04. 13:15

Nyitókép: MCC Facebook-oldala

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt korábban, a magyar hajózás egyik legértékesebb gyöngyszeme, a Szent Jupát, Révfülöpön az MCC diáktáborában hosszas egyeztetések után visszanyerheti régi fényét és ismét vízre kerülhet.

Ez a történelmi hajó nem csak a vitorlázás, hanem a kitartás és az úttörő szellem szimbóluma is”

– írta Facebook-oldalán a szakkollégium. 

Ezt is ajánljuk a témában

Itt az első mérföldkő

Az MCC szerdán pedig már arról adott hírt ugyancsak közösségi oldalán, hogy a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködve újra a Balaton vizére bocsátja a hajót, amelyet Fa Nándor és Gál József saját kezűleg építettek meg, és amellyel a két bátor vitorlázó 717 nap alatt, 12 ország partjait érintve, megkerülte a Földet.

Mint írták, ez a nagyszabású esemény az első mérföldköve annak a 40 éves jubileumi programnak, amelynek során 

a Szent Jupátot Fa Nándor szakmai útmutatása alapján restaurálják, 

így az újjáépített hajót ismét eredeti pompájában csodálhatják majd meg az érdeklődők.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. szeptember 04. 17:33 Szerkesztve
Hu itt aztán vannak érzelmek...😊 Tisztára mint egy szappanopera történetben.
manitowoc
2024. szeptember 04. 17:08
véna 2024. szeptember 04. 14:57 1.) Sajnos, nem tudtad felfogni, hogy az itt kommentelők (te is, aki "véna" nicken fórumozol) azonosíthatatlan személyek. Bármit is ír magáról az illető, azt - mivel azt itt csak egy nick írja -, bizonyítani nem tudja. Sőt, azzal sem menne semmire, ha közölné a nevét, mert itt nem tudja bizonyítani, hogy ő az. 2.) Az általad említett műhelyben ismerhették egymást az emberek, de itt a Mandin nem tudod bizonyítani, hogy te - aki itt "véna" nick vagy -, ott dolgoztál. 3.) Az előzőek ismeretében milyen alapon kellene neked elhinni, hogy a te "kezed munkája benne van" Fa Nándorék híres hajójában? Azért kellene elhinni, mert ezt "véna nick" írja a Mandineren? Na, neee... 4.) Hogy az előző válaszomban - jóval rövidebben és másképp fogalmazva - ezt közöltem veled, az egyáltalán NEM "fröcsögés". Remélem, most már felfogtad.
manitowoc
2024. szeptember 04. 17:07 Szerkesztve
A Mandiner duplázta a beírásom. Azt töröltem.
Syr Wullam
2024. szeptember 04. 16:59
Na, itt legalább érdekesek a kommentek.🍿 🥤
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!