Csúcsminiszter Karsairól: Az emberi méltóság kiemelkedő képviselője volt

2024. szeptember 29. 16:12

Nem értettek egyet, de az, ahogyan az ügyét képviselte, feltétlen tiszteletet parancsol.

2024. szeptember 29. 16:12
null

Nyitókép: Gulyás Gergely Facebook-oldala

Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter is írt egy rövid nekrológot Karsai Dániel halála kapcsán. Kifejtette, „Karsai Dánielt idén júniusig nem ismertem személyesen, csak írásaiból, interjúiból, politikai és alkotmányjogi megnyilatkozásaiból”. Tudták már korán, hogy a legtöbb közéleti kérdésben nem értenek egyet, ahogy az aktív eutanázia kérdésében sem. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Ahogyan azonban ő ezt az ügyet képviselte, egy halálos betegséggel és fizikai erejének drámai fogyatkozásával bátran – sőt gyakran öniróniával – szembenézve, az feltétlen tiszteletet parancsol”

 – szögezte le Gulyás. „A betegségével együttjáró fizikai nehézségek semmit sem változtattak igényes jogi kifejezőkészségén, amely az egy nemzedéknek előttünk járó jogászprofesszorok legjobbjainak sajátja volt. A vita, amit Magyarországon elindított az emberi méltóság tartalmáról, kereteiről és korlátairól – többek között az ő fellépésének következményeként – halálával nem ér véget. A megrendítő betegsége során tanúsított magatartása is ékes bizonyítéka annak, hogy 

Karsai Dániel az emberi méltóság kiemelkedő képviselője volt. 

Nyugodjon békében!”

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. szeptember 29. 17:54
A független bíróság ítélete ellenére is a győztest hibáztatja. Hazug politika a halálos úton is. :(
Vata Aripeit
2024. szeptember 29. 17:41
Ok , R.I.P, de hogy az utolsó posztjában is orbán balázst fikázz.a..??? Ha egyáltalán ő volt..az árnyal egy kicsit itt a napfényben
sexykitty-5000097
2024. szeptember 29. 17:21
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­­­k­­e­l­d­ ­a­ ­­­s­z­­­e­x­­i­­ ­p­u­­n­­­c­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Gullwing
2024. szeptember 29. 17:18
Az aki a saját eutanáziáját politikai haszonszerzésre használta, na az volt Karsai...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!