Csalónak nevezte a transznemű paralimpikont J.K. Rowling

2024. szeptember 03. 12:50

A férfiből nővé vált olasz sportoló egyébként így sem jutott döntőbe 400 méteres síkfutásban.

2024. szeptember 03. 12:50
null

Nyitókép: képernyőmentés, X

A Harry Potter-sorozatot jegyző J. K. Rowling is megszólalt az ötvenegy éves, transznemű Valentina Petrilloról, aki látássérült férfiként vett részt a látássérült nők paralimpiai versenyén 400 méteres futásban.

Az olasz sportoló hétfőn elődöntőig jutott, de a keddi akadályt már nem sikerült megugornia: összesítésben csak a hatodik leggyorsabb időt futotta, 2,99 másodperccel elmaradva az éllovas világbajnoktól, a kubai Omara Durandtól, így a döntőben már nem kapott helyet – írja a BBC.

Rowling még ezen eredménye ismerete nélkül a következőt posztolta tegnap: „Minek ez a sok harag az inspiráló Petrillo miatt? A csaló közösségnek még soha nem volt ilyen láthatósága! A Petrillóhoz hasonló, büszke csalók bizonyítják, hogy a megszégyenítések időszaka lejárt. Micsoda példakép! Én azt mondom, hogy Lance Armstrongnak is adjuk vissza az érmeit, és lépjünk tovább.”

Petrillo – aki 11 évesen vesztette el látását egy ritka kór következtében – egyébként 2019-ben kezdte el a nemváltás folyamatát. Annak idején úgy nyilatkozott, hogy a hormonkezelés miatt gyengébbé vált, hiszen az csökkentette a tesztoszteron-szintjét, az ösztrogén jelenlétét pedig növelte.

A 2021-es paraatlétikai Európa-bajnokságon egy ötödik helyet elcsípő versenyző 2015 és 2018 között tizenegy olasz bajnoki címet szerzett a T12 jelű kategóriában.

 

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2024. szeptember 03. 19:16
Valentina Petrillo beteg ember. Emiatt operálták át. Nemet váltani nem lehet. Legfeljebb a felszínen. De nem lesznek valóban és teljesen funkcionális nemi szervei és nem fognak megváltozni a kromoszómái sem. Nagyon nagy felelőtlensége az LMBTQ propagandának, hogy ezt ünnepeltetné. Mert Valentina átoperálására pszichés problémák adtak okot minden bizonnyal. Ez nem szégyen, a pszichés zavar nem szégyen. Akkor sem szégyelljük magunkat, ha influenzásak vagyunk. De Valentina nem patkány. És nem is féreg. Ahogy itt nevezitek. Valentina vagy rettenetesen buta és elvakult, hogy nem fogja fel, hogy nőkkel versenyeznie a verseny megcsúfolása, mert előnyben van a testalkata miatt. Vagy csaló. Ahogy Rowling írja. Mert csalás visszaélni az extra erőnkkel akkor, ha tudatában vagyunk annak, hogy extra erőnk van.
laszlo 964
2024. szeptember 03. 18:13
Teljesen igaza van !
Dunhill67
2024. szeptember 03. 18:05 Szerkesztve
"egyébként így sem jutott döntőbe 400 méteres síkfutásban."...azt a lúzert már...levágatta farkát de így sem tudta legyőzni a csajokat? :))....ja...várj...hisz pöcse van a menyasszonynak...ez mitől nő?...mert az van az útlevelében? :-O
The Loner
2024. szeptember 03. 17:58
Je suis J.K. Rowling.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!