Az ország összefogott: a Concerto Budapest évadnyitó koncertjének bevételét az árvízkárok sújtotta zeneiskola kapta meg (VIDEÓ)

2024. szeptember 28. 17:03

A felajánlást Devich Gábor főigazgató adta át Zakar Katalinnak az iskola igazgatójának.

2024. szeptember 28. 17:03
null

Nyitókép: Felvégi Andrea/Concerto Budapest

Keller András fő-zeneigazgató a Concerto Budapest évadnyitó koncertjén jelentette be, hogy a zenekar a hangverseny teljes bevételét árvízkárosultak javára ajánlja fel. A telt házas koncerten befolyt összeget, 2,9 millió forintot a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskolai Alapítvány kapta meg – írja a Magyar Nemzet.

A Concerto Budapest koncertjén elsőként elhangzó Beethoven-művet, az Egmont-nyitányt az árvízvédelemben dolgozó emberekért játsszuk ma, a koncertünk teljes bevételét pedig árvízkárosultaknak ajánljuk fel” – mondta beszédében Keller András fő-zeneigazgató. 


A Vujicsics Tihamér Zeneiskola a Concerto Budapest partneriskolája, tanárai és diákjai rendszeres látogatói koncertjeinknek. A nagy múltú intézmény visszatérő vendégművészünk, Fenyő László alma matere is, akire mind szólistaként, mind a Keller Quartet tagjaként mint családtagra tekintünk. 

Amikor megtudtuk, hogy bajba kerültek, természetes volt, hogy felajánljuk a segítségünket, hisz a Concerto Budapest és főzeneigazgatónk, Keller András különösen szívén viseli a magyar zeneoktatás helyzetét

– fejtette ki Devich Gábor, a Concerto Budapest főigazgatója.

Fenyő László Liszt-díjas csellóművész és Pálffy József, a Vujicsics Tihamér Zeneiskolai Alapítvány elnöke is megköszönte a támogatást, amely sokat jelent az árvíz utáni károk helyreállításában. a talajvíz ugyanis jelentős károkat okozott az iskola alagsorában található tantermekben. A felajánlást Devich Gábor főigazgató adta át Zakar Katalinnak az iskola igazgatójának. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 17:11
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­k­­e­­l­­d­­ ­a­­ ­s­­­z­­­e­x­­i­­­ ­p­u­­­n­c­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!