Az olaszok szigorítják a migrációs törvényeket – a Fidesz kiáll Salvini mellett, míg a baloldal börtönben akarja látni

2024. szeptember 17. 17:43

Az olasz nemzetbiztonsági törvény korlátozza a migránsok mobilhasználatát és szigorítja a táborokban a rendbontók büntetését

2024. szeptember 17. 17:43
null

Nyitókép: Marco Bertorello / AFP

Tiltja a tartózkodási engedély nélküli bevándorlók SIM-kártya-vásárlását, szigorítja a befogadó központokban rendbontást elkövetők büntetését, és bűncselekménnyé nyilvánítja az üres épületek elfoglalását az olasz kormány új nemzetbiztonsági törvénycsomagja, melynek vitája kedden kezdődött meg a képviselőházban – számol be róla az MTI. 

Giorgia Meloni jobbközép kormánya elsősorban a bevándorláshoz kapcsolódó biztonsági problémákra keres megoldást. A törvénycsomag azonban kiterjed a tüntetések, bűncselekmények és más társadalmi feszültségek kezelésére is.

Az egyik rendelkezés szerint 

a nem uniós állampolgárok csak tartózkodási engedéllyel vásárolhatnak SIM-kártyát, amelyet a baloldali ellenzék alkotmányellenesnek tart. 

Az előírás megszegése esetén szigorú büntetések várhatók, a SIM-kártyát más nevében vásárlók akár két év börtönbüntetést is kaphatnak.

További intézkedések büntetik a befogadó központokban történő rendbontásokat, a tüntetések szervezését, illetve az utcai demonstrációk és középületek megrongálásának eseteit. 

A törvénycsomag magában foglalja a kettős állampolgárság visszavonását terrorizmusért elítéltek esetében, valamint az üres épületek elfoglalását is bűncselekménnyé nyilvánítaná.

Szigorítják a börtönlázadások és egyéb bűncselekmények büntetését, beleértve a zsebtolvajlásokat a nagyvárosokban. A törvény korlátozza a könnyű kannabisztermékek kereskedelmét is, ami a kannabiszboltok bezárásához vezethet. Továbbá, a rendőrök testkamerákat kapnak, és megerősítik a maffia áldozatainak védelmét.

Mindeközben az Európai parlamentben is a viták kereszttüzébe került az olasz migrációs politika. 

A Patrióták Európárt európai parlamenti (EP-) frakciója támogatja és szolidaritásáról biztosítja Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettest, korábbi belügyminisztert, akire szombaton a palermói ügyészség hat év börtönbüntetés kiszabását kérte

 – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke, a Patrióták Európáért frakció első alelnöke Strasbourgban kedden.

Matteo Salvinit a palermói ügyészség emberrablással és hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolja, és hat év börtönbüntetést kért rá, amiért 2019-ben belügyminiszterként megakadályozta az Open Arms spanyol civil hajó kikötését Olaszországban. A hajón 147 migráns volt, és tizenkilenc napig várakoztak a kikötés engedélyezésére. Végül a szicíliai ügyészség engedélyezte a partra szállást.

Gál Kinga, az Európai Parlament plenáris ülésén tartott sajtótájékoztatóján védelmébe vette Salvinit, hangsúlyozva, hogy a schengeni tagállamok határainak védelme kötelezettség. 

Bírálta, hogy azokat a politikusokat, akik megvédik hazájukat és Európa határait, börtönbüntetéssel fenyegetik. Gál Kinga emlékeztetett arra, hogy Magyarországot is büntették határvédelmi intézkedései miatt. Véleménye szerint Brüsszelnek támogatnia kellene azokat, akik védik az európai állampolgárokat és az EU külső határait.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000086
2024. szeptember 18. 17:57
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­­l­­­d­ ­­a­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­i­ ­­­p­­­u­­n­c­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Uff-uff
2024. szeptember 18. 14:07
Még Donald Tuskó előtt be kellett volna lengetni az Eu (Szovjet)- Úniónak a lengyel szlovák, cseh ? magyar, olasz országoknak az Eu--ból való kilépést. Mégnéztem volna a ballibsi gender kender migránspárti korrupt vezetők pofáját erre a bejelentésre. Ekkor nincs Eu pénz, de nem baj, mert nincs abból lenyúlás sem. Senkinek. Nincs miről vádaskodni. Világbéke. A migráns büntetést meg remélem esze ágába sem lesz kifizetni a kormányunknak. Még hogy 1 milla napi büntető kamat . No elmentek a bús büdös pics.-ba. Barmok.
rockercicc
2024. szeptember 18. 00:06
Minimum így kéne mindenhol!
Ma is bukik a Zorbán...
2024. szeptember 17. 20:07 Szerkesztve
Nem (csak) kiállni kell Salvini mellett, hanem erőtelesen tiltakozni a bolsevik terroristák ellene irányuló gyilkos szándékú merénylete ellen. Továbbá követelni kell az ellene hamisan vádaskodó, gyűlölködő terroristák példás megbüntetését is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!