Ákos: Ha egy politikus dicséri az embert, az egy kétélű dolog

2024. szeptember 28. 15:53

Kovács Ákos szerint az orwelli fikció körülöttünk megvalósulni látszik.

2024. szeptember 28. 15:53
Ákos

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Kovács Ákos lemezbemutató sajtótájékoztatóján a Blikknek mesélt arról, mi ihlette új dalait és miért pont az orwelli fikció adta az album alapját, továbbá milyen társadalmi vagy egyéb problémák jelennek meg számaiban. Mint ismert, Ákos öt év után jelentetett meg új stúdióalbumot, melynek címe Metropolis lett. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ákos a Blikknek elmondta, George Orwell nagysikerű regénye, az 1984 egy elrettentő leírása volt egy autoriter rendszernek és ez nem veszített az aktualitásából. A duplalemez alcíme is, hogy „Make Orwell Fiction Again”, ezzel kapcsolatban a zenész kijelentette:

jó lenne visszaküldeni a fikciók világába azt, amiről Orwell írt.

A zenész felelvenítette, hogy Orwell regényében is van egy háború, most a szomszédunkban is, Ákos szerint vannak mai napig olyan erők, amelyek azt gondolják, az vezet a békéhez, ha tovább háborúzunk. 

Szabadnak lenni az abban áll, hogy szabadon kimondhatjuk, hogy kettő meg kettő egyenlő négy, az ég kék, a fű zöld és csak két nem létezik. Feltehetjük a kérdést, hogy ez teljességgel szabadságunkban áll-e”

– folytatta az énekes.

Arra a kérdésre, mit szólt ahhoz, hogy Orbán Viktor őt tartja királynak, de mégis Cseh Tamás az ősforrás, Ákos szerényen úgy válaszolt, kettejük közül ő is Cseh Tamást választotta volna. 

Ha egy politikus dicséri az embert, az egy kétélű dolog: akik szeretik a politikust, azok nem fognak megszeretni egy zenészt, viszont akik nem szeretik a politikust, abból az emberre is áramlik. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Ha neki tetszik, örülök, ha a hallgatóknak tetszik a zenéje, attól boldog lesz”

– fogalmazott.

A zenész elmondta, neki sem mindegy, hogy a családhoz, mint entitáshoz hogyan viszonyul egy aktuális politikai vezetés, nem mindegy, hogy a fiatalokhoz hogyan viszonyulnak, értük eleve nagyon aggódik. 

Eláraszt-e bennünket az idegenek áradata vagy nem – ezek a hétköznapi emberek hétköznapi gondolataiban is benne vannak” 

– tette hozzá Kovács Ákos, majd hozzátette, ő sem különbözik tőlük. 

Arra a kérdésre, ki mellé állna be szívesebben, Orbán Viktor vagy Magyar Péter, Kovács Ákos úgy reagált: erre egyértelmű a válasz. 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2024. szeptember 28. 17:29
Újabb rossz hír a nevében magyar liberálisbaloldali politikusoknak: csaknem tele vannak a magyar gáztárolók
Gubbio
2024. szeptember 28. 17:23
Ez színigaz. Különösen, ha liberális.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 28. 17:22
Valamikor 40 éve olvasott egy könyvet, és azóta is abból táplálkozik, csak éppen azt nem veszi észre, hogy Orwell pont egy olyan rendszerről írt, aminek ő az udvari bárdja/ bohóca. 🤡 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 17:05
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­­­k­e­­­l­d­­­ ­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­x­­­i­­ ­­­p­u­n­­c­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!