Afrikából üzenik: A fehér felsőbbrendűség helyett beszéljünk a Nyugat ideológiai felsőbbrendűségéről

2024. szeptember 24. 19:42

Afrika kiszolgáltatott, mert a nyugati adományozók gazdaként viselkednek – mondta Obianuju Ekeocha afrikai orvosbiológus Az identitás mint politikai fegyver című konferencián.

2024. szeptember 24. 19:42
null
Mandiner

Nyugaton az identitáspolitika nevében megtagadták a lelket, mert azt a test szintjére szorították vissza. Az olyan lélekben lévő dolgokat, mint a szeretet, vagy a szerelem elkezdték kizárólag kémiai vegyületként meghatározni. Tehát a lelket a test szintjére degradálták le – mondta Jan Bentz német filozófiaprofesszor, a Mathias Corvinus Collegium vendégoktatója a XXI. Század Intézet és az MCC közös eseményén, Az identitás, mint politikai fegyver című konferencián.

Jan Bentz

Úgy gondolom, hogy az identitáspolitika és genderideológia, amelyről beszéltünk, egy modern utópisztikus rendszerből származik, amely egy szekularizált földi paradicsom létrehozására törekszik” 

– fogalmazott előadásában Bentz.

Pawel Lisicki lengyel újságíró, esszéista, író, a Do Rzeczy főszerkesztője hangsúlyozta: folytonosság van a kommunizmus és a transzgender ideológia között. Mindkét ideológia megpróbálja eltörölni az emberi természet fogalmát. Meg akarják semmisíteni a természeti embert és egy új, természetfeletti embert akarnak megalkotni. Ennek eléréséhez le akarják rombolni a régi, hagyományos nyugati civilizációt.

Pawel Lisicki

„Az adományozó a gazda”

Obianuju Ekeocha író, orvosbiológus előadásában kiemelte: Afrikában erős a meggyőződés, hogyha valaki születésétől kezdve férfi, akkor ő férfi, ha nő, akkor nő. Nyugaton azonban globális fegyverként kezdték felhasználni az identitást. Háborút indítottak a férfi és női identitás tagadhatatlan valósága ellen. Minket afrikaiakat megpróbálnak beleerőltetni abba a pozícióba, hogy egyetértsünk a Nyugattal ebben.

Ekeocha ráadásul arra is rámutatott, Afrika rendkívül kiszolgáltatott a Nyugattal szemben, hiszen az elmúlt évtizedekben nagymértékben megnövekedtek a kontinens országaiba küldött külföldi segélyek.

Mert az adományozó a gazda

– fogalmazott.

Ekeocha úgy folytatta, a nyugatiak az elmúlt húsz-harminc évben egyfajta kulturális imperializmustól fűtve nyomulnak Afrikában és meg akarják mondani a helyieknek, mit hogyan csináljanak és gondoljanak, hogyan éljenek és hogyan neveljék a gyerekeiket, és utóbbi vonatkozik a szexuális nevelésre is.

Ez ideológiai felsőbbrendűség. Az emberek sokat beszélnek a fehér felsőbbrendűségről, én viszont mindig azt mondom nekik: Tudják mit? Az ideológiai felsőbbrendűség engem jobban foglalkoztat” 

– mondta Ekeocha.

„Az afrikai kontinensen valódi egészségügyi problémákkal küzdünk”

Az orvosbiológus viszont azt a jelenséget is megfontolásra érdemesnek tartja, hogy Afrikában, ha nyugati emberrel találkoznak, azok mind baloldaliak. „Senki mással nem találkozunk” – jegyezte meg.

Utalva Soros Györgyre megjegyezte, Afrikában a pénzemberek is jelen vannak, és az egyik ilyen pénzember éppen Magyarországról származik.

„A Nyílt Társadalom Alapítvány. Az innen ered. Nem mondok többet, csak annyit, hogy ennek a szervezetnek az alapítója innen származik” – mondta.

Ekeocha elmondása szerint a Nyílt Társadalom és a hozzá hasonló szervezeteket viszik a pénzt Afrikába és olyan egészségügyi programokat támogatnak, amelyekre valójában a helyieknek nincs szükségük. 

Az afrikai kontinensen valódi egészségügyi problémákkal küzdünk” 

– mondta némi éllel.
 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vandor-58
2024. szeptember 24. 21:54
Na pont most kaptam újabb agyfaszt maradjanak csak nyugodtan a picsájukon ott ahol vannak én nem foglalkozom velűk ők hanyagoljanak engem, a süket hűlye dumáljukkal.
gilou-au-clavier
2024. szeptember 24. 21:29
A magyarnyikok is felsőbbrendűnek képzelték magukat a szentkorona-tan mentén...
dryanwolf
2024. szeptember 24. 21:06
Afrikából üzenik: Ogy ané-kem sok pén-zem lesz, feluloka repuló-ra. (Az ám, Azám!)
csakegyittlako
2024. szeptember 24. 20:41
"Ekeocha elmondása szerint a Nyílt Társadalom és a hozzá hasonló szervezeteket viszik a pénzt Afrikába és olyan egészségügyi programokat támogatnak, amelyekre valójában a helyieknek nincs szükségük. Az afrikai kontinensen valódi egészségügyi problémákkal küzdünk” – mondta némi éllel. " Azért ez megint érdekes dolog. Nem tudom mire gondolt ott náluk, de itt meg nincs kifogásuk az orvosi ellátásra, ami ráadásul még ingyen is van nekik. Tudom ez nem ilyen egyszerú, de valahogyan nem kerek az amit a hölgy mond. Olyan mindenrőlafehérembertehet szaga van. Kaptak segélyeket és most is, orvosok mérnökök szakemberek stb mentek segíteni, innen tőlünk is rengetegen mentek. Minden segítséget elfogadtak. Most egyszerre szar a fehérember? Már nagyon nincs (talán de nem tudom) több gyarmat, és mióta nincs a világ segíti afrikát. Egyoldalúnak érzem a nőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!