A Hell beperli a Forbes magazin kiadóját

2024. szeptember 05. 13:52

Egy korábbi tilalmat, a folyamatban lévő jogvitát és a magánszemélyek kifejezett tiltakozását figyelmen kívül hagyva mégis szerepelnek a HELL tulajdonosainak személyes adatai a lapban.

2024. szeptember 05. 13:52
null

Nyitókép: Shutterstock

2019-ben a bíróság eltiltotta a Forbes magazin kiadóját mindenfajta adatkezeléstől az érintett magánszemélyek vonatkozásában, beleértve bármilyen sajtóközlést is. Ezt a tilalmat, valamint a magánszemélyek kifejezett tiltakozását és a folyamatban lévő jogvitákat figyelmen kívül hagyva az idén mégis szerepelnek a Forbes magazinban a Hell tulajdonosainak személyes adatai – számolt be a Tények.

2019: a per első lépése

A Forbes magazin és a magánszemélyek közötti, különböző fórumok előtt zajló jogviták széleskörű és szerteágazó kérdéséket vetnek fel, ezekben várnak a felek megoldásra bírósági döntések révén. Mint ismert: a polgári per évek óta zajlik, 2024. februárjában csupán az elsőfokú, nem jogerős ítélet megszületéséig jutott el. 

Ennek a pernek az első lépése volt az a 2019-es ideiglenes intézkedés, amelyben a bíróság eltiltotta a Forbes magazin kiadóját mindenfajta adatkezeléstől az érintett magánszemélyek vonatkozásában, beleértve bármilyen sajtóközlést is. 

A Hell Energy Magyarország Kft. álláspontja szerint ez az ideiglenes intézkedés a per jogerős elbírálásáig hatályban van, vagyis a Forbes szerkesztősége nem jelentethetne meg olyan tartalmat, amelyben a magánszemélyekre vonatkozóan bármilyen személyes adat szerepel.

Erre a tilalomra tekintet nélkül az idén mégis szerepelnek a Forbes magazinban a magánszemély tulajdonosok személyes adatai.

A magánszféra tiszteletben tartása

A Tények kifejtette: a tulajdonosok az ideiglenes intézkedésben megfogalmazott tilalom megszegése miatt a Forbes szerkesztősége ellen újabb jogi lépéseket tettek és hasonló lépések megtételét tervezik a most megjelent tartalommal kapcsolatban is.

A tulajdonosok magán és családi életük nyugalmának, az intimszférájuknak a megőrzését szeretnék, ezt képviselik valamennyi sajtószerv felé és ennek érdekében használják fel a rendelkezésükre álló jogi lehetőségeket az illetékes hatóság, bíróság előtt. 

Feltett szándékuk annak tisztázása, hogy a sajtószerveknek milyen körülmények között és hogyan kell tiszteletben tartaniuk a magánszférájuk határait, beleértve a magánszemélyekre vonatkozó személyes adatok kezelését.

Számukra a magánszféra, a személyes adataik védelme hatalmas értékkel bíró jogosultság, amelynek korlátait elfogadják, amennyiben azt jogerős ítéletben egyértelműen meghatározza a bíróság” – részletezi a portál.

Emellett a magánszemélyek hangsúlyozták, hogy a tulajdonukat képező üzleti vállalkozásokkal kapcsolatos sajtóközlések megjelentetése ellen nincs és nem is volt kifogásuk, amennyiben a tartalom valós, megalapozott tényeket vagy valós tényeken alapuló véleményt tartalmaz a cégek jó hírének megőrzése mellett.

Ezt is ajánljuk a témában

A tulajdonosok jelezték: nem értenek egyet

A Tények azt is elárulta, hogy a Forbes magazin a cikk megjelenése előtt tájékoztatta a magánszemélyeket a cikk szerkesztésének elveiről, a becslés módszertanáról és az adatkezelés részleteiről, 

amelyre válaszolva a tulajdonosok többször jelezték, hogy nem értenek egyet az alkalmazott számítások eredményeként kimutatott értékekkel, azokat megalapozatlannak tartják, 

valamint hogy a 2019-es ideiglenes intézkedés álláspontjuk szerint jelenleg is hatályban van, ezért ne kövessenek el jogsértést azzal, hogy megjelentetik az írást. 

Ennek ellenére a Forbes magazin legfrissebb számában megjelent a cikk, melynek tartalma számos olyan állítást tartalmaz, amely nem felel meg a valóságnak. 

Az igazság a megjelentekkel szemben többek között az, hogy a cég alapítása óta 118,1 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre, aminek összesen 10,04 %-a volt állami támogatás. Ráadásul a cikket egy gyenge, bulvár stílusú személyeskedő kommentárral egészítették ki – jegyzi meg a Tények.

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2024. szeptember 05. 16:31
Hell sátánista méregkeverő
Galsó Atya
2024. szeptember 05. 15:54
Vastagon leszarom. Eleve mennyire kell már kretén, barom állatnak lenni ahhoz, hogy egy üdítő italt POKOLnak nevezzenek?
Reszelő Aladár
2024. szeptember 05. 15:10
A Forbes eredetije egy üzleti lap, a tőkékek üzenőfüzete a középosztály befektetések után érdeklődő rétegének. Nálunk egy ballipsi "őrkutya" és a prolihergelés egyik vezetője. A lipsik azok, akik elmagyarázzák, hogy milyen szörnyű hely Magyarország, hogy míg odaát a gazdagok inkább példaképek és senki sem firtatja a vagyonuk eredetét, addig nálunk a vagyon csak irígykedés hoz a Kádár rendszer óta. És kik tehetnek pont erről? Pont ők!
kekszalagosautistamarki
2024. szeptember 05. 15:08
mikor csinálja meg a forbes a top100 szőrén-szálán eltűnt vagyont? a cukorgyárakat, a konzervgyárakat miért nem megy utána, hogy a magyar cukor és tejtermelésre létrehozott csokoládénak már miért csak a cégére van meg egyébként meg csehországban gyártják?! persza a mészáros vagyona, amit évről évre leszámolnak, az lopott nyilván, az sendrihán kezelés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!