Úgy tűnik, végre csökkennek a budapesti lakásárak

2024. augusztus 16. 09:20

Csorba Dániel ingatlanos szerint élénkül a lakáspiac, ami az árak csökkenésének köszönhető.

2024. augusztus 16. 09:20
null

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba 
A múlt hónapban a lakáspiac végre élénkülést mutatott – mondta le Csorba Dániel ingatlanos-youtuber a Portfolio podcastjében.

„Az élénkülés oka az lehet, hogy elkezdtek csökkenni az árak” – fejtette meg az ingatlanos.

Az árcsökkenésre egyébként abból következtetett Csorba, hogy 

a különböző ingatlanos oldalak hírleveleiben a meghirdetett ingatlanok árváltozását is ki szokták küldeni, mostanában pedig ritka volt az olyan lakás, amelynek az árát felfelé módosították.

Szerinte a piac most kezdett el árat csökkenteni, amit a vásárlók azzal díjaznak, hogy elkezdtek vásárolni, ezzel magyarázható az élénkülés.

A műsorvezető arra is rákérdezett, mely területek voltak a legválságállóbbak a budapesti lakáspiacon.

Csorba elmondta, 

két évtizede mindig jól megy a tizenegyedik, a tizenharmadik kerületi Újlipótváros, valamint a nagykörúton belüli terület is preferált. Az ötödik kerületben volt egyszer egy-egy bukkanó a covid idején, mert megállt az Airbnb, de azóta helyreállt a rend.

Szó volt arról is, hogy 

hiába szálltak el a kivitelezési árak, az említett városrészekben továbbra is jó üzletnek számít lakást venni, felújítani majd eladni.


 

 

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2024. augusztus 16. 09:25
Tényleg?! Mennyivel? 0,0000001%-al?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!