Tovább nőhet a közlekedési káosz Budapesten – újabb rakpartszakasz válhat autómentessé

2024. augusztus 07. 11:16

A teljeskörű megújítás után kizárólag a hajóállomásokat, vendéglátóhelyeket és a városüzemeltetést kiszolgáló gépjárművek hajthatnak majd be a területre.

2024. augusztus 07. 11:16

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Karácsony Gergely közösségi oldalán arról számolt be, hogy idén nyolc új fát ültetnek és új évelőágyásokat alakítanak ki a Jane Haining rakparton, amely így hamarosan zöldebb és barátságosabb lesz a gyalogosok számára. A főpolgármester úgy fogalmazott, „ahhoz, hogy Budapest egyik legszebb rakpart szakaszán több zöldfelület legyen, minden helyre szükség van, ahová fát lehet ültetni és ahol gyalogos sétányt lehet kialakítani”.

A jövőbe tekintve Budapest első embere arról is írt, hogy a Fővárosi Önkormányzat szándéka szerint 

a teljeskörű megújítás után kizárólag a hajóállomásokat, vendéglátóhelyeket és a városüzemeltetést kiszolgáló gépjárművek hajthatnak majd be a területre.

Ezzel a lépéssel a Jane Haining rakpart mentesül az átmenő autóforgalomtól, ami hozzájárul a környezet jelenlegi állapotának javításához és a közlekedés biztonságának növeléséhez is – tette hozzá. 

Karácsony arra is kitért, hogy 

a végleges autómentességről a forgalmi mérések alapján döntenek majd egy későbbi tesztidőszakot követően.

 A posztból továbbá az is kiderült, hogy a villamosok ezen a szakaszon a Dunával párhuzamos viadukton közlekednek, a viadukt alatti helyiségek viszont csak akkor használhatóak, ha előttük nem az autók, hanem az emberek áramlanak.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

***

 

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagymacska44
2024. augusztus 07. 21:27
Olyan "tájidegen" ez a melák azon a kerékpáron. Nem?
Spiritmonger
2024. augusztus 07. 20:46
Ezek teljesen megőrültek. Állandó dugót akarnak a városba, csak azért, hogy drogos biciklisek és szőröslábú bölcsészlányok szépelegjenek. Egy közel 2 milliós városban nem az útlezárás a helyes út. Legyen még 4 híd Pest és Buda között, legyen hozzájuk 4 teljes körgyűrű, és akkor, ha ezek megvannak, mehet a hippiskedés meg a jóemberkedés.
atti64
2024. augusztus 07. 20:10
AZT A PATKÁNY MIKOR BASSZÁK MÁR SZÁJBA????????????????????
kaqxar
2024. augusztus 07. 19:45
A 1 tonnánál nehezebb, 80 LE-nél erősebb szem.autókat kitiltani. Akinek meg nincs garázshelye, ne vehessen autót. Brutális autódömping van nagy autókból. Teljesen szükségtelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!